keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Vaihtoehtoja salitreenille


Hih, mulla on lomafiilis. Pahinta tässä on ehkä se, että mulla oikeasti loma alkaa vasta 2,5 viikon päästä. Hahah. Töissä on vaikea keskittyä olennaiseen. Päivät ovat menneet töiden lisäksi pitkälti liikkumiseen ja auringosta nauttimiseen. Myös jalkapalloa on tullut katseltua. Tänään en kyllä valvo katsomaan Hollannin peliä, vaikka mieli tekisi. Mun on pakko nukkua. Keho kaipaa unilepoa, nyt kun se on selvästi jäänyt vähemmälle. Kun mieli halajaa lomaa, on sille annettava edes jonkinlaista lepoa, jotta jaksan painaa tämän reilu parin viikon jakson.

Juhannuksen jälkeen olen aloittanut taas selkeästi treenijakson, kun kesäkuu meni enemmän ja vähemmän palautuessa ja levätessä koitoksien välissä. Ja kyllä mä tykkään tästä treenaajan arjesta. Pääosin olen treenannut kesällä kestävyyslajeja, koska mä vaan yksinkertaisesti tykkään treenata ulkona, varsinkin nyt kun ilmat suosivat sitä muutenkin. Mulle käy vähän luonnollisestikin niin, että kesällä sali- ja sisätreeni jää todella vähäiseksi. Muutoinkin mun lempparilajit ovat ulkolajeja, ja kyllä mä todentotta mieluiten kesällä juoksen, suunnistan, pyöräilen ja vaikka käyn melomassa, kuin teen salitreeniä sisätiloissa. Olkoot kuinka ilmastoitu sali!


Tänä kesänä havahduin tähän todenteolla. Mä huomasin käyneeni kesäkuun aikana muutaman hassun kerran SATSilla. Nekin ovat olleet Balance-tunteja, ehkä jokin salitreenikin on mahtunut joukkoon. Tulee aika kalliiksi kuntosalitreenailu, jos siellä ei käy. Niimpä otin yhteyttä SATSin asiakaspalveluun, ja muutaman viestin jälkeen mulla oli kuntosalikortti jäädytettynä. Kesäkuun alusta alkaen en ole siis käynyt kuntosalilla ja ryhmäliikunnassa ollenkaan, ja tätä jatkuu elokuun puoleen väliin, aina tuonne loman päättymiseen asti. Päätös jäsenyyden jäädytyksestä oli helppo, sillä kesällä ei tule niin paljon sisällä liikuttua.

No, olenko laiminlyönyt lihaskuntotreenin ihan kokonaan? No, sanotaanko näin, että enemmänkin voisi tehdä. Noiden tapahtumien aikana en oikeastaan tehnyt juuri mitään lihaskuntoa, eli vasta juhannuksen jälkeen aloin tehdä jotain. Mulla oli ilmainen tutustumiskäynti Elixiaan, joten hyödynsin sen tietysti, ja menin Turusta vierailulla olleen ystäväni kanssa sinne treenaamaan pari viikkoa sitten. Elixia oli hyvin samankaltainen paikka, kuin oma kotikeskus SATSikin, ja treenin sai tosi hyvin tehtyä. Vedettiin leukoja, tehtiin penkkiä ja käsipainoilla muutenkin paljon yläkroppaa. Mulla saavat jalat todella paljon jo rasitusta muutenkin, joten varsinkaan nyt maraton-treenikaudella en viitsi niitä enää salin puolella paljoa rasittaa. Pääasiassa lihaskuntotreeninä teen keski- ja ylävartaloa tällä hetkellä.


Hankin kahvakuulankin kotiin, jolla voisin treenailla kotona lihaskuntoa. Täytyy kyllä sanoa, että kuulaa on ehkä enemmän heilutellut Kimmo, enkä minä... no, täytyy ottaa itseään niskasta kiinni, ja alkaa heiluttamaan sitäkin vähän. Hyvän treenin kahvakuulalla ja omalla keholla saakin tehtyä. Sohvan reunassa dippejä, kuulalla heilutuksia, vatsoja jalat sohvalla ja niin edelleen... lista on loputon! Salin puute on vain tekosyy olla tekemättä hyvää lihaskuntotreeniä. Sen voi vallan hyvin tehdä kotonakin! Tai vaikka ulkona, kuten minä ja Tiinuska tänään tehtiin! Hellekään ei meitä pysäyttänyt, kun olimme sopineet treenitreffit urheilupuiston nurmelle! Ja voi vitsit, meillä oli hauskaa ja tehokaskin treeni tuli tehtyä, kun löydettiin sopivan varjoinen alue. Tehtiin muun muassa punnerruksia lankkupidoilla, rapukävelyä, kottikärrrykävelyä, burpeeita, askelkyykkykävelyä ja vatsaliikkeitä. Oli todella hyvä fiilis treenata ulkona hyvässä seurassa! Kännykän ajastimesta vain minuutti juoksemaan ja liikkeitä niin monta kuin siinä ajassa ehtii, hyvä tulee! Me vuoroteltiin yleensä kahta liikettä, ja kumpaakin tehtiin kolme kierrosta. Hyvä treeni tuli tunnissa tehtyä, ja mikä parasta, oltiin ulkona treenaamassa!


 Kuvannut Tiinuska

Eli vaihtoehtoja on salitreenaamiselle kyllä, kun vain itse viitsi sellaisia keksiä. Ulkona treenaamisessa pitää vain ottaa huomioon nesteytys, ettei tule nestehukkaa. Juominen muutenkin kesällä on todella tärkeää ja on syytä olla jatkuvaa aamusta iltaan, mutta treenipäivänä se on vielä tärkeämpää. Mä olenkin ottanut tavaksi, että treenipäivinä näillä helteillä juon "zeron" eli urheilujuomaporetabletin, joka on lähes kaloriton veteenliukeneva nappula. Se sisältää natriumia ja kaliumia ainakin, jotka edesauttavat nesteen imeytymistä kehoon. Treenipäivänä se on erityisen tärkeää! Mulla on näitä eri merkkisiä, ja makuvaihtoehtojakin on monia.


Oletteko kokeilleet urheilujuomaporetabletteja? Tykkäättekö treenata ennemmin kesällä sisällä vai ulkona? Lamaannuttaako helle teidät, vai saatteko kunnon hikoilusta vain virtaa?

10 kommenttia:

 1. Mäkin oon siirtänyt lihaskuntohommat(kin) ihan ulkoilmaan! Ei siihen paljon muuta kun sekunttikello, oma paino ja kahvakuula tarvita. On vaan niin ihanaa, kun saa touhuta pihalla. Aikakin menee supernopeasti :)

  Mun oli eilisen lenkin jälkeen pakko käydä ostaa poretabletteja. Tuntu, et joka paikka kramppaa ja päässä heittää :D Ei se vesi tahdo vaan 30 asteessa riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, vähän mielikuvitusta vaan peliin, niin ulkotreeni on valmis! Meillä ei ollut edes kahvakuulia, kun ei jaksettu niitä tuonne urkkapuistoon raahata! :) Kuulalla toki vielä tehokkaampi treeni!

   Hei joo, vesi ei todella riitä, kun eihän se imeydy kehoonkaan sitä mukaan, kun sitä juo. Liika vesikin voi olla vaarallista. Siksi poreet hyviä :)

   Poista
 2. Kiitos huippukivasta treenistä! Täytyy sanoa, että vaikka liikkuminen on melkein aina kivaa, niin harvoin se on yhtä kivaa kuin eilen; toiminnallista treeniä ulkona hyvässä seurassa :) Mä käyn kyllä jonkin verran kesällä sisäjumpillakin ja ihan mielelläänkin, kun yksin olen vähän huono tekemään kovaa treeniä ulkona. Mutta joogat aion kyl jatkossa tehdä pihalla nyt kun keleillä hemmotellaan! Oli aika luksusta se toissapäiväinenkin, kun lämpö ja joogailut hellivät kehoa ja linnut sen kuin visersi ;) ps.mulla on tuo sama kuula kotona! Pitänee harkita kevyemmänkin hankkimista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos sulle itelles <3 :) Meillä oli kyllä tosi kivaa treenatessa, jotenkin se aurinko, pieni loman tuntu keskellä viikkoa ja hyvä seura! Mäkin kyllä oon huono tekemään itekseen jotain lihaskuntoa, että salilla tulis kyllä paremmin tehtyä... juostessa saan kyllä kovan treenin tehtyä itekseenkin!!

   Noi ulkojoogat kuulostaa huipuille! :) Ps. laita se voimajoogavideolinkki, jooohan? ;) Vaikka fb:ssa!

   Ihanaa lomaaa! Tulee ikävä sinua, Lapin tyttönen :)

   Poista
 3. En ole tollaisista poretableteista kuullutkaan! Kiitos vinkistä, täytyy ehkä testata :)

  Mä treenaan kesälläkin salilla ihan samalla tavoin kuin muuhunkin aikaan vuodesta. Teen treenit yleensä aikaisin aamulla, joten ne ei ole edes kauheasti aurinkotunneista pois :) Kesällä on kyllä mukava pyöräillä ja muuten fiilistellä ulkona ja olenpa joskus käynyt puistojumppaamassakin, mutta ei kesä mitenkään siirrä mun treenejä sisältä ulos, olkoonkin että toi teidän puistotreeni kuullosti kyllä kivalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehottomasti testata! Mäkin tutustuin vasta nyt tänä keväänä! :)

   Jeps, kukin tyylillään... mä tosin en oo mikään aamutreenailija, joten kun oon koko päivän istunut sisällä töissä, ei tee mieli enää lähteä sisälle liikkumaan, vaan aurinkooooon! :) Lomalla vois olla asia vähän eri!

   Mut kokeile säkin ulkotreeniä, se on kyllä kivaa! Seurassa varsinkin ;)

   Poista
 4. mä teen melkein kaikki urheilut ulkona,sateella oon zumbannut sisällä ja tehnyt lihaskuntoliikkeitä yms..ulkona on ihana juosta kävellä pyöräillä hyppiä hyppynarulla kahvakuulailla yms!mulla on ollut vain magnesium poreita,pitää hankkia muunlaisiakin poreita,ne on käteviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, ulkona on niin paljon mahdollisuuksia liikkua! Kyllä sitä talvella ehtii taas sisällä treenata ja pukea kylmään keliin lenkille kerroksittain vaatteita.. nyt nautin tästä kesän ulkotreenauksesta vähillä vaatteilla :) Tykkään!

   Mä en oo pelkkiä magnesium-poreita käyttänyt, vaan oon vetänyt sitä tabletteina. Pitääkin kokeilla joku kerta! Kokeile säkin noita muita poreita, imeytyy neste paremmin kehoon!

   Poista
 5. Mut on kyllä helle lamauttanut nyt lomalla :"D Mieluummin oon maannu nurmikolla kun liikkunut.. Tuntu ihanalta vaan levätä!! Jospa huomenna saisin itteni lenkille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kyllähän mäkin varmaan lomalla rauhotun vähäsen! ;) Työpäivien jälkeen kaipaa jotain aktiviteettia, kun istuu päivät sisällä :) Ja muutenkin elämä on aktiivisempaa, kuin lomalla! :P Sopivasti naurua ja treeniä yhessä, niin hyvää tulee ;)

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)