keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Miltä näyttää treenin monipuolistuminen?

Heinäkuun puolella ollaan! Niin meni kesäkuu että hujahti vain. Toisaalta kesäkuu on ollut täynnä kaikkea upeaa ja hienoa. Oli triathlonin perusmatka, oli Jukolan viesti ja oli rentouttava juhannus ystäväporukan kanssa Saimaan rannalla. Viime viikonloppuna sain puolestaan pari ihanaa ystävää Turusta vierailulle. Ohjelmassa oli kuntosalia, jalkapalloa, upea brunssi Sandrossa, Suomenlinnan visiitti sekä saunominen illalla. Kyllä tuollaiset viikonloput ovat mahtavia! Sunnuntaina ehdin vielä hyvälle lenkille ennen illan jalkapallopelejä. Mä oon aika paljon katsonut pelejä nyt, vaikka en niitä klo 23 alkavia olekaan katsonut. Ensi viikolla välierät on ehkä pakko katsoa, vaikka ovatkin myöhäisiä aikoja. Onko muut katsoneet jalkapalloa?!


Mä ajattelin vähän tässä puolen vuoden jälkeen kartoittaa, miten olen oikein treenannut, ja miten se on muuttunut viime vuodesta, jolloin juoksukilsoja oli kesäkuun loppuun mennessä kasassa melkoinen summa! HUH täytyy itsekin sanoa! Tänä vuonnakin puolen vuoden treenailun jälkeen juoksu on ykkönen, mutta ei niin selkeä. Yhteensä juoksukilsoja on kertynyt 475km, joka on lähes puolet vähemmän, kuin viime vuonna tähän aikaan. Silti mua ei harmita ollenkaan. Ne juoksut, jotka olen tänä vuonna tehnyt, on todella tehtyä rakkaudella. Juoksusta on tullut enemmän intohimo, kun sitä ei harrasta koko ajan. Toisaalta on syytä muistaa, että tähän aikaan vuosi sitten olin juuri palautellut Tukholman maratonin jäljiltä, kun nyt maraton on vasta edessäpäin, ja varsinainen treeni vasta startannut.


Treeni on triathlon-kokeilun myötä selkeästi monipuolistunut. Uintikilsoja on jo moninkertaisesti vuoden takaiseen verrattuna, ja kieltämättä uinnista on tullut yksi ihan vakio treenimuoto. Uinti on hyvää koko vartalon treeniä, joka ei kuormita jalkojen lihaksia paljonkaan eikä sykekään nouse varmasti kovin korkealle. Pyöräilyä on tullut myöskin harrastettua enemmän kuin viime vuonna, mutta vieläkin sitä saisi lisättyä. Spinningissä kävin kevättalvella noin kerran viikossa, ja vakioksi muodostui maanantain 75-minuuttinen polkaisu. Balancessa taas en ole löytänyt vakioaikaa, joten se on valitettavasti jäänyt vähemmälle nyt, vaikka kovasti tunnista pidänkin. Suunnistusta ei myöskään vuosi sitten ollut tähän mennessä juuri ollenkaan, koska vasta heinäkuussa oikeastaan hurahdin koko lajiin, kun uskaltauduin kiintorastien sijaan kuntorasteille. Olenkin suunnistanut kauden alusta alkaen keskimäärin kaksi kertaa viikossa, ja se on sopiva määrä. Lajien kirjo on mukava, ja lihaskuntoakin on kohtalaisesti. Koko kevään kävin vakiona SATSin crosstraining-tunnilla, mutta kesällä aikataulut eivät osuneet sen osalta yksiin. Kuntosalilla olen tehnyt paljon toiminnallista ja kokonaisvaltaista treeniä, ja sitä tulen varmasti jatkamaan jatkossakin. Mikään peruspunttaaminen ei juuri kiinnosta, vaan isot, koko kehoa kuormittavat liikkeet ovat enemmän mun juttuni. Syksyllä haaveilen crossfit on ramp -kurssista, joten saa nähdä, toteutuuko vaiko ei.Treenimäärät ovat jonkin verran vaihdelleet viikottain, ja tahtoisinkin palata tuttuun jaksottavampaan treenailuun, jossa tulee selkeästi kolme kovaa treeniviikkoa ja yksi kevyt viikko. Tähän pyrin nyt. Nyt on menossa toinen treeniviikko. Tavoitteena on myöskin kasvattaa ajallisesti treeniä sinne 10-viikkotunnin paremmalle puolelle, ihan vain siksi, että olisi sitten syksyllä paremmat edellytykset lähteä Vaarojen maratonille. Siitä kovasti suuremmat treenimäärät eivät houkuta, enkä usko, että kehonikaan pysyisi mukana. Yksi suuri tavoite toiselle vuosipuoliskolle on kehonhuollon lisääminen. Venyttelyä, joogaa ja balanceakin. Ajattelin nyt kesällä suosia Yoogaia-palvelua, sen verran hyvä kuva siitä jäi kevään kokeilun jälkeen. 

Suurin tavoite jatkossa on jatkaa liikunnasta nauttimisesta! Nämä tilastot ovat mulle ihan toissijainen juttu, jos mun mieli ei olisi tässä näin täysillä mukana. Mä en todellakaan halua tehdä yhtäkään treeniä väkisin, vaan lähteä aina kotoa hymyssä suin! 

Miltäs teidän kevät näyttää treenin osalta ja mitä tavoitteita teillä on "syyskauden" varalle?

ps. Olin eilen ystävän kanssa Kuusijärvellä uimassa märkkärillä, ja on se vaan kivaa! Kyllä mä vähän haaveilen edelleen toisesta triathlonista...

6 kommenttia:

 1. Olet monipuolinen mimmi kyllä! :-) Tämä HeiaHeia on kyllä mukava tapa seurata oman liikkumisen trendejä! Itse olen jo pitkään suunnitellut, mutta en vieläkään kirjannut. Nyt olisi kyllä hyvä sauma aloittaa heinäkuun alusta... Hmm, tuumasta toimeen!

  Toivotaan, että syksyllä CrossTraining palaa taas takaisin ohjelmaan sopivalla paikalla. Se oli kiva perinne:) Bodybalancessa oli aika ihana tämä uusi ohjelma. Tosi haastava tasapaino... Mutta Yoogaista on kyllä vain positiivista sanottavaa täälläkin, eli sinne vaan hellimään kehoa ja mieltä :)

  Ja kyllä- jalkapalloa on katsottu! Tänään ja huomenna tuleekin sitten taas valvottua myöhään. Onneksi on viikonloppu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä aloittaa heiaheiaan kirjaaminen! Se on kivaa, kun voi katsoa jälkikäteen tilastoja! Mua harmittaa, kun mulla ei oo oikein missään ylhäällä, miten treenasin ekalle maratonille. :/

   Mäkin toivoisin crosstrainingia, mieluiten saman ohjaajan tuntia syksylle! On niin kokonaisvaltaista treeniä, että voi hyvin korvata "salikerran" :) Varsinkin tälleen maraton-treenijaksolla, kun ei kauhean tiukkaa punttia viitti tehdä :D

   Jeps, futikset MM-kisat on rakkautta! <3

   Poista
 2. Tiedät varmasti etten ole katsonut yhtään jalkapalloa.. niin varmaan :D Välipäivät ennen tänään alkavia puolivälieriä tuli kyllä tarpeeseen, nukuin 11 tuntia yössä ja sain kuitattua univelat noista peleistä jotka alkoivat klo 23 ja jotka lopulta päättyivät yleensä vasta jatkoajan jälkeen joskus lähempänä kahta :o

  Kyllä toi mun mielestä aika monipuoliselta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, melkein uskoisin, jos sanoisit, ettet oo kattonut pelejä.. nooot! :D Ens viikolla munkin on pakko katsoa noi 23 alkavat välierät... onneks niitä on vain kaks! ;) Olipahan hurmospeli eilen illalla ;)

   Jees, onhan toi aika monipuolista! Liikaa kivoja lajeja! :)

   Poista
 3. Mielenkiinnosta kysyn, että miten keventelet lenkkejä tuolla kevyellä viikolla? Juoksetko vähemmän kilometrejä vai vähemmän lenkkejä vai menetkö vaan hitaammalla tahdilla? Itse olen tykännyt 4+1-rytmistä ja se sopii mulle, eli neljän treeniviikon jälkeen yksi kevyempi. Oma pääpaino on salitreenissä ja siellä keventelen painoja tolla yhdellä viikolla, juoksen myös lenkkejä, olen kevyellä viikolla pudottanut kilsat viikottaisesta noin 30:stä about puoleen ja tuntuisi toimivan :) Jokaisellahan on tietysti se oma tyyli mikä sopii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, eilisessä postauksessa sivusin vähän aihetta, mutta mulla on pari ajatusta: a) ei pitkiä juoksulenkkejä eikä kovasykkeistä tekemistä. muutenkin pyrin lepäämään enemmän ja huoltamaan kehoa. :)

   Kuulostaa hyvältä sunkin systeemi! Ehditpä paljon juosta, vaikka pääpaino onkin salissa! :)

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)