lauantai 10. syyskuuta 2016

Syksyn kuulumiset

Tässä on mennyt yli kuukausi viimeisestä kuulumispostauksesta, joten nyt voidaan todellakin kysyä, mitä kuuluu Hanna?! Loma oli ja meni, ja täytyy ihan rehellisesti sanoa, että loma oli erittäin onnistunut. Loma alkoi mahtavalla 24 tunnin rogainingilla, joka oli pitkäaikainen haave ja aivan älyttömän hieno kokemus. Siitä seurasi pohjoisen road trip ja varsinkin Norjan uskomattomat maisemat. Voisin puhua Norjasta suu vaahdoten, mutta totean vain, että maa on kokemisen ja näkemisen arvoinen ja annan reissupostausten kuvien puhua puolestaan. Lomareissu ei olisi voinut paljon enemmän meidän näköinen olla, joten 9 päivän road tripiltä palasi kaksi erittäin onnellista, mutta väsynyttä matkaajaa. Loppuloma tulikin vietettyä ensin perheidemme luona Turun suunnilla ja sen jälkeen kotona oleillen. Ehdimme myös piipahtaa Vierumäellä, josta aion tehdä ihan oman postauksen vielä.


Tuoreita luumuja, suoraan puusta

Lomat ovat sellaisia vuoden luksushetkiä, joten niistä pitääkin nauttia. Totuus kuitenkin on, että lomia on vuodessa tosi vähän verrattuna arkiviikkoihin. 5 viikkoa lomaa, 47 viikkoa arkea, näin karkeasti sanottuna. Koen tämän faktan niin, että arkea ei voi vain elää lomia odottaen, vaan arjesta pitää saada toimivaa, mukavaa ja antoisaa. Minulle arki tarkoittaa mielekästä työtä, päiväkohtaisia rutiineja, hyviä yöunia, lämminhenkisiä kotihetkiä sekä mukavia vapaa-ajan harrastuksia ja tekemistä niin yksin kuin yhdessä perheen tai ystävien kanssa. Minä nautin arjesta ja erityisesti siitä, että päivissä on sisältöä ja rakennetta. Syksy kuvastaa mulle aina arjen uudelleen alkua, mahdollisesti uusia harrastuksia ja joidenkin rutiinien järjestelyä entistä toimivammaksi ja miellyttävämmäksi. Ihan kuin kouluaikoina aloitettiin aina syksyisin uusi lukukausi ikään kuin tyhjältä pöydältä. Sama fiilis on jäänyt päälle, vaikka koulun penkit on vaihdettu työtuoleihin ja työnkuva ja projektit jatkuvatkin suurinpiirtein ennallaan myös kesän jälkeen. Tänä syksynä mulla on aivan kutkuttava tilanne sen suhteen, että olen aloittanut nuoruuden harrastuksen, salibandyn, uudelleen yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Syksy tarkoittaa siis sarjakauden käynnistymistä! Odotan erittäin innolla kauden alkua ja kieltämättä hieman jo jänniittää kuukauden päästä olevat ekat sarjapelit.


Pimenevät illat ja kynttilät <3



Syksyinen puolukkapiirakka

Salibandyharrastuksen aloittamisen myötä en voi siis sanoa, että mulle kuuluu "sitä samaa vanhaa". Enkä sanoisi muutenkaan. Mulle meinaan kuuluu todella hyvää! Syksyn kalenteri on täyttynyt jo pitkälle ainakin viikonloppujen osalta ja tiedossa on mukavia hetkiä ystävien kanssa. On elokuvafestareita, liikuntaa ja lautapelailuja. Niin, ja yksi Espanjan matka. Kaikkein parasta syksyssä on se, että kesän "pakko-olla-ulkona"-fiiliksen jälkeen on ihan okei käpertyä kotiin sohvalle ja juoda vähän teetä kynttilän valossa. Olen kynttilöiden suurkuluttaja ja rakastan tunnelmavalaistuksia yli kaiken. Syksyn tulossa on myös se hyvä puoli, että kun kämppä ei ole enää niin kuuma, voi kaikessa rauhassa haudutella liedellä tai uunissa pata- tai keittoruokia, jotka lämmittävät sitten koko kehoa syysviimojen keskellä. Kesällä ei tule juuri telkkaria katsottua, mutta syksyn tullen tykkään katsella Netflixiä kotona ja herätän elokuvaharrastuksen henkiin. Toiset tykkäävät lukea kirjoja, mutta minä tykkään uppoutua pariksi tunniksi toisiin maailmoihin elokuvien kautta. Ensi viikolla on myös varma syksyn merkki: Rakkautta ja anarkiaa -leffafestarit!

Ulkoilu syksyllä on parasta kaikesta. Mä rakastan ruskaa ja luonnon kaunista värikirjoa. Nautin siitä, että on raikasta liikkua ulkona, mutta ei kuitenkaan niin kylmä, että tarvitsisi pukea vaatteita montaa kerrosta. Aamut ovat mystisen usvaisia, mutta silti usein nämä syyskuun päivät ovat mukavan aurinkoisia. Lenkkeily on huomattavasti miellyttävämpää syksyllä kuin kesällä ja suunnistusmetsässä saa tuoksutella mahtavia syksyn tuoksuja. Harrastus on ehdottomasti parhaimmillaan näin kauden loppupuoliskolla. Suosittelen ehdottomasti lähtemään työpäivien jälkeen ulos raittiiseen ilmaan tuulettamaan päätä sen sijaan, että lähtisi joka päivä johonkin sisätiloihin liikkumaan, saatika että menisi suoraan kotiin sinne sohvan pohjalle. Siellä on huomattavasti mukavampi löhötä, kun on ensin antanut keholle liikuntaa!


Pienet sateetkaan eivät haittaa, kun saa harrastaa kivoja juttuja! :)

Tänään on kaunis aurinkoinen päivä. Aivan ertyinen päivä, sillä kohta suuntaan juhlimaan yhden rakkaimman ja pitkäaikaisimman ystäväni häitä. Päivä tulee olemaan täynnä onnea, rakkautta, iloa ja tunteita. Niin täydellistä!

Onnellista viikonloppua kaikille! Mitä teille kuuluu?? Oletteko yhtä syksyn rakastajia kuin minä?! :)

10 kommenttia:

  1. Tää oli tosi ihana postaus! Oli ilo lukea kuulumisia. Alkava säbäkausi kuulostaa myös niin huipulta. Tsemppiä kauden aloitukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, Satu :) Mä oon kyllä innoissani säbästä, voi että! En olis kyl uskonut että enää.. hih! :)

      Poista
  2. Olipa kiva postaus ja mukavaa lukea sun kuulumisia!! <3 Huippua tuo säbän aloittaminen! :) Mäkin oon kyllä innoissani syksystä ja uusista jutuista! Ja on totta, että on ihanaa myös hyvällä omallatunnolla olla kotona ja käpertyä sohvan nurkkaan katsomaan telkkaria aina välillä! :) Nähdään pian, kivaa viikonlopun jatkoa ja ihania häitä!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, Karkki <3! Säbä tuo kyl ihanaa vaihtelua taas mun liikuntoihin, ja odotan treenejä aina innoissani. :) Sulla on hyviä uusia juttuja tähänkin syksyyn, niin se elämä kantaa! Joo, kesällä sellainen sohvalle käpertyminen on vähemmän hyväksyttävää, ainakin mun omassa päässäni.. Oli ihana nähä, otetaan uusiks ;)

      Poista
  3. Syksy on aina ollut lempivuodenaikani, vaikka pidän kyllä myös talvesta, keväästä ja kesästäkin. Allekirjoitan ajatuksesi syksystä, samoin kuin tuosta arjesta nauttimisesta. Kuulostaa kivalta tuo vanhan harrastuksen uudelleenaloitus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että siellä on toinen nautiskelija. Vuodenajat on kuitenkin meidän rikkaus! :) Kiva kuulla, että voit samaistua arkipohdintoihin. Ihanaa syksyä sinne!

      Poista
  4. Loma kuulostaa kaikkineen hyvältä! Onneksi ehdittiin sen aikana vihdoin nähdä ja juosta yhdessä :)

    R&A on ollut mun haave parikymmentä vuotta. Se ei vain koskaan ole osunut kalenteriin.. Aika kovalla kaiholla festarikatalogeja on tullut vuodesta toiseen selattua ja kadehdittua niitä kavereita jotka näkee siellä aina jopa kymmeniä leffoja. Onks sun festariohjelma jo selvillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oli ihan huippu se meidän yhteislenkki :)

      R&A:ssa olen monena vuonna ollut. Opiskeluaikoina saatoin katsoa useita leffoja viikossa, pari jopa samana päivänä. Nykyisin ei oikein taivu enää semmoiseen.. kiinnostavia leffoja on liikaa! Tällä kertaa tyydyn 2-3 leffaan. Uusi Todd Solondzin leffa on _nähtävä_ :D

      Poista
  5. Sählyharrastus kuullostaa kivalta! Syksy on kyllä mullakin uusien juttujen aikaa, vähän niinkuin vuosi alkaisi puhtaalta pöydältä sillein hyvällä tavalla. Ja toi syksyinen ulkoilusää! Mä rakastan myös olla syksyisin raittiissa ilmassa, vaikka vähän sateessakin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö kuulostakki? :) Oon niin innoissani! Sulla vasta uusia juttuja onkin, tosi mahtavaa. :) Joo, ulkoilu raikkaissa ja aurinkoisissa syyssäissä on niin parasta, voi veljet ;)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)