perjantai 10. heinäkuuta 2015

Kesä on tässä ja nyt!

Sateen ropina, kova tuuli, kolea ilma... siinä on tämän kesän hitti! Vai voidaanko edes puhua kesästä, kun shortseja ei juuri ole tarvinnut kaivaa kaapista. Viime viikkona oli upeat kesäkelit, mutta nyt on palattu taas vanhaan tuttuun koleampaan ilmaan. Eikä muuten helpotusta ole tulossa, jos Ylen uutista on uskominen. Onko kesä nyt pilalla? Ei voikaan ottaa aurinkoa biitsillä tai nauttia lämpimien kesäiltojen piknikkejä meren rannalla...


Tänään työpaikan ikkunasta katsoessa näytti tältä!

Mun mielestä kesä on silti nyt! Ei pidä antaa viileämpien ilmojen pilata suunnitelmia tai lamaannuttaa kokonaan. Olisihan ihanaa maata auringossa ja antaa lämmön helliä ihoa, mutta sääolosuhteille ei voi mitään. Silloin on mentävä sillä kelillä, mikä meille tarjotaan. Kesä on kuitenkin valoisaa ja talveen verrattuna lämmintä aikaa, vaikka oltaisikin normaalilämpötiloista jäljessä. Mielestäni kesä on siitä ihana, että Suomi tuntuu aina heräävän henkiin kesällä. Ihmiset liikkuvat ulkona ja ovat hyväntuulisia. Talvella taas paetaan viimaa ja pimeyttä kotiin sohvan nurkkaan ja tunnelmoidaan teekuppien ja kynttilöiden keskellä. Ei sekään paha ole, mutta kyllä kesällä vaan on ihana nauttia raikkaasta ilmasta ja toisista ihmisistä ja siitä tietynlaisesta sosiaalisuudesta. Istuin viime lauantaina iltaa ystävien kanssa kauniissa Turun jokirannassa, ja oli ihanaa katsoa elävää kaupunkia ja ihmispaljoutta.

Minä olen uhmannut kesäkelejä ja viettänyt aikaa ulkona. Olen muun muassa ollut piknikillä ihanien blogisiskosten Karoliinan ja Tiinan kanssa. Meitä ei viileä tuuli pysäyttänyt, vaan nautimme aivan tajuttoman ihanan piknikin juhannusviikolla Espoossa. Juttu luisti ja seura lämmitti, kun vaihdettiin kuulumisia keskenämme. Minä ainakin saan tarpeeksi istua (tai nykyisin myös seistä, kiitos sähköpöydän) töissä, joten oli todella ihanaa viettää aikaa ulkona. Hyvin tarkeni, kun laittoi tarpeeksi vaatteita päälle!! Huomattiin sitten lähtiessämme, että aurinkokin oli tullut esiin, mutta olimme valinneet varjopaikan, joten ei ne säteet meitä tavoittaneet. No, mitä pienistä! Tuo oli kyllä ihana arki-ilta!



Tiedättekö mikä on mun mielestäni melkein paras juttu kesässä? No, tuoreet kasvikset ja marjat!! Mä hihkun onnestani ruokakaupassa, kun kotimaiset herkulliset tomaatit maksavat alle euron kilo ja kurkunkin kappalehinnaksi tulee joitain kymmeniä senttejä!! Aivan taivaallista ja ihanaa! Porkkanat ovat herkullisia, kevätsipuli on kestosuosikki ja uudet perunat taivaallisia. Parasta on tietysti mansikat, joita saa vihdoin ja viimein kotimaisenakin. Ne on niin hyviä ja voisin syödä litratolkulla ihania, makeita mansikoita. Ensi viikolla aionkin tehdä perinteisen tradition ja mennä keräämään itse mansikoita. Luulen, että yksi kerta ei riitä, sillä en millään raaski laittaa kaikkia keräämiä marjoja pakkaseen, vaan tuoreena ne ovat yksinkertaisesti parasta. Ja jos ollaan tarkkoja, niin syy, miksi käyn poimimassa marjat itse, on tietysti taktiikkani "yksi purkkiin, kolme suuhun..." ja niin edelleen. ;) 

Kesällä on ihanaa syödä lämmittämättömiä ruokia, muun muassa salaatteja ja täytettyjä patonkeja. Ne on helppo pakata eväslaukkuun ja lähteä ulos syömään, jos sattuukin kivannäköinen keli eikä sisällä syöminen houkuta. Meidän parveke on varjossa, joten välillä tulee lähdettyä ulos evästämään työpäivien jälkeen. Ainiin, ruuasta puheen ollen, myös kesäkeitto on yksi kesän suosikki, sillä siinä korostuu nuo upeat kotimaset raaka-aineet. 




Tähän kesään osui myös yksi erityinen päivä, kun rakas isäni täytti 60 vuotta triathlon-viikonloppunani. Saimme siis vieraita tänne meidän matalaan majaan ja olin kyllä otettu, kun isä halusi juuri minun kanssani juhlia merkkipäiväänsä. Lauantai-illalla teimme hyvää ruokaa eli pihviä omatekoisella maustevoilla, uusia perunoita, juureksia ja salaattia ja huuhdoimme sen punaviinilla alas. Jälkkäriksi söimme isäni tuomaa kakkua. Kyseessä ei ollut mitä tahansa kakkua, vaan Suomen parhaan leimon tittelin saaneen MBakeryn suklaa-vadelmakakku. Valehtematta tuo kakku oli parasta, jota olen ikinä saanut. Suklaa suli suuhun ja kirpeän raikas vadelma täytti makumaailman. Huhhuh, oli kyllä kerrassaan hyvää kakkua! Seuraavana päivänä kävimme vielä testaamassa Klaus K:n brunssin ja olihan se hyvä! 




THE kakku :D

Aika ruokapainotteiseksi tämä kesäfiilistely nyt meni, mutta ruoka on ainakin sellainen asia, josta voi nauttia kelillä kuin kelillä. Heh. Toki mun kesäfiilistelyyn liittyy paljon muutakin, olenhan henkeen ja vereen ulkoilmaihminen ja tykkään liikkua ulkona. Tänä kesänä ei ole ainakaan helteet liian usein sotkeneet liikuntasuunnitelmia ja sokeristahan meitä ihmisiä ei ole tehty! Aion tänä kesänä vielä mennä kiipeilemään Flow parkiin, tehdä aamun sarastaessa luonnossa juoksulenkin ja kokea jonkin ulkoilmaelokuvanäytöksen. Pari vuotta sitten olimme katsomassa Before Sunrise -elokuvaa ulkosalla ja se on yksi romanttisimmista ja mieleenpainuvimmista elokuvakokemuksista, jonka olen kokenut. Taivasalla leffojen katseleminen on ihanaa. Tänä vuonna voisin hyvin kokeilla Kino Engelin kesäkinoa täällä Helsingissä, sillä se minulta on vielä kokematta. 

Huomenna on yksi kesän jännimpiä päiviä, kun minä ja Kimmo osallistutaan tiiminä seikkailu-urheilutapahtumaan eli multisporttiin nimeltä Marski Challenge! Pian pitääkin mennä nukkumaan, koska lähdetään aamuvarhain liikkeelle! Tapahtumassa kaikilla on ilmeisesti gps-seurantalaite, joten jos vietät lauantaiaamupäivää kotosalla, laita tapahtuma seurantaan! Linkki sinne löytyy huomenna tapahtuman verkkosivuilta. 


Eräs ukkospäivä kesäkuussa

Mukavaa kesän jatkoa kaikille! Nautitaan nyt kuitenkin tästä ihanasta vuodenajasta! Mikä tekee sun mielestä kesän? Harmittaako kelit sua vai muutatko asennetta? 

18 kommenttia:

  1. Kelit ei juuri harmita. On ainakin ollut huippu juoksukesä :) Lenkkejäkään ei ole tarvinnut juuri suunnitella sen mukaan milloin ei olisi liian kuuma. Rannalla makoilijakaan en ole, joten ei senkään puolesta harmita.

    Kesän tekee loma ja esim ne tuoreet marjat, joita tänäänkin meni isot kipolliset :)

    Tsemppiä multisporttiin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo, juoksun kannalta on ollut ihan unelmakelejä :D Nojuu, en itsekään ole kova auringonpalvoja, mutta kyllähän hellekelit silti saa hymyn korville! Mutta nyt on mentävä tällä mitä on!

      Loma <3 Onneksi se on vielä edessäpäin!! Marjat, läääh... ihan mun suosikkijuttu!!!

      Kiitos, tsemppiä TODELLAKIN tarvittiin ;)

      Poista
  2. Olen aivan samaa mieltä sinun ja Piian kanssa! Tää on aivan mukava kesä! Metsässä on aivan ihana lenkkeillä ja maastopyöräillä, vaikka vähän sataisikin. Ja isomman sateen jälkeen siellä vasta mukavaa onkin, kun ötökätkin ovat "huuhtoutuneet" hetkeksi pois ilmatilasta :D Ja valoisat illat antavat lisätunteja liikunnalle. Kivoja olivat en muutamat hellepäivätkin, eikä haittaisi vaikka toinenkin helleviikko vielä tähän kesään mahtuisi, mutta sen pidempää jaksoa en edes kaipaa.

    Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania oivalluksia vähän koleammasta kelistä :) Todellakin tästäkin voi nauttia kun vain asenne on kohdillaan! Valoisuus on kyllä upeaa ja todellakin vielä kahdeksan, yhdeksän aikaan voi hyvin lähteä lenkillle! Talvella ei tekisi mieli! ;) Jep, pieni hellejakso vaikka elokuun alkuun olisi aika kiva... heh, loma heh.. ;D

      Poista
  3. Mun täytyy sanoa että mä oon kyllä ollut säiden puolesta vallan tyytyväinen tähän uuteen asuinpaikkaan. Välillä iskee kaipuu takaisin, mutta silloin yleensä näkee lööpit tyyllin "helteet ohi, yöllä pakkasta" niin kyllä se mulla toimii koti-ikävän karkottimena. :D Mutta en mä Suomessa asuessani mikään perusmasistelija ollut, vaatetus vaan sään mukaan niin ulkoilu onnistuu kyllä säällä kuin säällä. Tänään +27 C kyllä lyhensi mun lenkkiä suunnitellusta puoli tuntia, oli raskas askel tuossa helteessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no vitsit joo, Lontoossa kyllä on ainakin lämmin :D Ihanaa!! Mut joo, täällä ei auta masentua säistä, tai sit olisi hirveä kesämasennus päällä :D Onhan sentään lämpimämpää kuin talvisin.. heheh :D Totta, ulkoilu on varuste- ja asennekysymys! :)

      Poista
  4. Olen sun kanssa samoilla linjoilla! Kesä on muutakin kuin auringonottoa ja hellettä, ainakin mulle. Tottakai aurinkokelit on jees ja välillä sapettaa, kun tuntuu ettei ole enää kuivia vaatteita työmatkapyöräilyyn :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, kesä on paljon muutakin! Mut totta, on nyt kyllä tarpeeksi ollut näitä tympeitä kelejä, sais jo tulla aurinkoakin.. tai ainakin tuuli ja sade vois loppua :D

      Poista
  5. Valoisuus on kesän yksi parhaita juttuja, mutta toki sitä toivoisi että tulisi niitä lämpimiä kesäpäiviä, jolloin voi viilettää topissa ulkona. Märehtimäänhän sitä ei kannata ryhtyä, kun ei se mitään auta. Mua toki helpottaa kun sain nauttia ihanasta auringosta Havaijilla. :) Mutta ei se suomen sää oo mitään kesäjuttuja pilannut.. vaikka toki toivon vielä aurinkoa ja lämpöäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllähän mäkin odotan kauniita ja kuumiakin kelejä. Niiden jälkeen syksykin tuntuu astetta paremmalta, lemppari vuodenaikani. :) Mut oikeessa olet, märehtiä ei voi.. on nautittava siitä mitä on! Voi, Havaijilla sait kyllä kokea kuumuutta! Toivotaan kuitenkin, että vaikka elokuun alussa iskisi helleaalto.. hih, lomatoiveajattelua :D

      Poista
  6. Musta on kiva, et voi käyttää ees kevyempiä vaatteita :D Ei tartte kääriytyä toppavaatteisiin kuten talvella! Lisäksi valo <3 Mieli ei ole pimeydestä matalla kesällä.

    Lisäksi aina on hyvä sää grillata ;)

    Toki ne ainoat hellepäivät oli ihan mahtavia, mut en aio ruikuttaa et paska kesä, kun tärkeintä on et on kesä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanasti löysit paljonkin hyviä puolia kesästä, vaikka ei niin kovin lämmintä oo ollutkaan :) Valo ja kevyemmät vaatteet on mahtavia juttuja! Grillaaminen kuuluu kesään, vaikka tulis rakeita :D

      Totta, ei tässä auta ruikuttaa kelien perään, kun ei ne sillä muuksi muutu - pilaa vaan oman fiiliksen!!

      Poista
  7. Hih, voi tätä meidän kesää! Italiassa oli niin älyttömän paahteista, että tuli pienenä shokkina paluu tänne, kun kotona piti pistää villasukat jalkaan :D Mutta ei tosiaan anneta sen liikoja haitata. Uskin, että tulee sit lämmin syksy! ;) Ja ah, kesäruokaa. Eilen heti reissun jälkeen kävin rohmuamassa kassin täyteen mansikoita sekä kasviksia. Tänään herkkusalaattipäivä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on tää aika surkuhupaisaa, ettei kelit lämpene! Talvi oli mitä oli... ja nyt kesä, kohta täällä on aina samanlaista :/ Mutta ei sille voi mitään, ja ei se voivottelemalla muutu!! Elokuun alussa vois tulla ne helteet sitten, mun lomalla ;) <3

      Huh, uskon että Italiassa paahtui ;) ja hih, pastan jälkeen varmaan tekee jo mielikin kaiken maailman kotimaisia vihanneksia ja marjoja :) Mä meen ylihuomenna poimimaan ite mansikoita, nammm!

      Poista
  8. Minkälainen oli marski challenge? Vai tuleeko siitä vielä oma raporttinsa? olisi taas mukava lukea näistä tapahtumista ihan myös oppimismielessä:)
    -H,joka odottelee niitä parempia lomasäitä. Ps. Kävin muuten eilen solvallan kuntorasteilla. Hieno maasto! Vähän eriä kuin meilläpäin:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siitä oma raporttinsa tulee! :) Jollet seuraa mua muissa some-kanavissa, niin et ehkä vielä tiedä, että sisua tarvittiin.. oli meinaan "pikkasen" ongelmia lainapyörien kanssa ;)

      Oij, Solvalla onkin upea! :) Hienoa, että pääsit sinne! Mä meen keskiviikkona rasteille, ovat kans Nuuksiossa silloin!

      T. Hanna, joka TIETÄÄ että lomasäät alkavat sitten 24.7 ;D

      Poista
    2. Aika vähän on tullu seurattua mitään näin Lomalla:P enkä kaikkiin someihin kuulukaan. Meillä oli talven seikkailukisassa samoja poljinongelmia! Kummasti ne iskee ku ei oo työkaluja. Joo mulla on lomalla oma henkkoht. rastiviikko käynnissä. Kierrän kuntorasteja, sunnuntaina aloitin ja tänään jatkuu taas lahdessa. Mukava saada uusia maastoja:) otin eilen vaan 6 km radan mut oishan tuolla samoillu koko rahan edestä pidemmänkin lenkin!
      Pääasia että ees vähän paistas ja lämpeis jossain välissä!

      Poista
    3. Ihan oikee lomameininki!! Katotaan saanko jo tänään kirjoitettua rapsaa :)!

      Voi, kuulostaa TOSI mahtavalta tuo oma "rastiviikko".. pitää ehkä miettiä jotain vastaavaa putkea itsellekin sitten ;) Tosin mulla onkin ekalle parille viikolle jo ohjelmaa... eräs Lapin reissu ja sitten Norjan reissu :) Oliskohan siellä kuntorasteja? ;)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)