keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Jumppaa ulkona

Ei vitsit, kyllä nyt kelpaa! Ilmat ovat tosiaan vihdoinkin kesäiset myös täällä Suomessa. Jee. Vaikka yritän olla positiivinen ja olla välittämättä siitä, millainen ilma ulkona on, niin tottakai aina toivoisi kivoja kelejä. Nyt kun ollaan monta kuukautta odotettu lämpöä, ei ole edes harmittanut katsoa auringonpaistetta työpaikan ikkunasta. Kyllä siitä ehtii saada osansa iltapäivälläkin! Tänään kävin heti töiden jälkeen juoksemassa, ja jos ei triathlon-kisaa lasketa mukaan, oli tänään ensimmäinen päivä tänä vuonna, kun juoksin topissa ja lyhyissä shortseissa. Oli kyllä ihanaa! Muistakaahan pitää nestettä mukana lyhyemmilläkin lenkeillä, ettei nestehukka pääse yllättämään. Tällainen kahvapullo on tosi kätevä, kun se kulkee kädessä melkein itsestään.


Viime vuonna pistin oman salikorttini tauolle kesäksi ja olisi tehnyt mieli tehdä sama tänäkin vuonna, jos se ei olisi ollut viime vuonna niin vaivalloista. Harmittaa välillä, kun "vakkarijäseniä" ei milläänlailla huomioida lahjoilla, helpoilla kuukauden tai pari jäsenyysjäädytyksillä tai alennuksilla. Aina kaikki extrailot koskevat uusia asiakkaita. Minäkin olen ollut oman kuntosaliketjuni jäsen jo yli 4,5 vuotta, joten olisi mukavaa, jos minulle tulisi olo, että huomioidaan. No, onneksi sali on siisti, ilmapiiri hyvä ja jumpat ja ohjaajatkin mieleen, niin ei ole tullut vielä aiheelliseksi vaihtaa keskusta. Mulla kuitenkin kesällä aina salitreeni ja muutenkin sisällä treenaaminen vähentyy, ja niin on käynyt tänäkin vuonna. Ei vaan jotenkin tee yhtään mieli hikoilla sisällä kun Suomessa kuitenkin on ajanjaksoja, jolloin sisällä saa olla ihan riittämiin - talvella kun ei tee mieli hirveästi hengailla muuten vaan ulkona kylmässä.

Kävinkin jo yli kuukausi sitten kuvaamassa kivan ulkotreenin meidän lähimetsässä. Lihaskuntoharjoittelua ei tarvitse lopettaa kokonaan kesäksi, vaikkei salilla kävisikään. Eikä hyvään treeniin tarvita välttämättä mitään välineitäkään, vaan anna luonnon toimia kuntosalina. Tämä treeni on kuvattu pilvisenä päivänä, mutta auringossa treenatessa on vielä varmasti tuplasti kivempaa!

Treeni on kuntopiirityyppinen, jossa yhtä liikettä tehdään 45 sekuntia. 15 sekunnin palauttelun jälkeen vaihdetaan seuraavaan liikkeeseen. Kolme kierrosta on sopiva määrä. Voit pitää kierrosten välissä pienen juomatauon.

1. Punnerrus



2. Boxihyppy



3. Vatsarutistus



4. Selänojennus



5. Kykky + pystypunnerrus kivellä



6. Bulgarialainen askelkyykky (vaihda jalkaa 20s jälkeen)



7. Helpotettu "leuanveto" oksalla



8. Ojentajadippi



9. Askellus ja polvennosto


Kaikkineensa tämä kuntopiiri kestää siis noin puolisen tuntia, joten ainahan sen aikaa viitsii käyttää urheiluu, eiköstä vain? :) Tämän voi yhdistää esimerkiksi pieneen lenkkiin, tai hölkätä alku- ja loppulämmittelyksi vartin verran sopivaan paikkaan. Tällä saa kyllä kaikille lihasryhmille kivasti työtä!

Oletteko te tehneet vastaavia ulkotreenejä? Jos teillä on hyviä liikevinkkejä, otan mielelläni vastaan? Ainakin selkä- ja olkapääliikkeet ovat sellaisia, joihin on vaikea keksiä ilman välineitä mitään. Käyttekö te kesällä salilla vai pysyttekö ulkona? 

19 kommenttia:

  1. Jee, ulkotreenit on kesällä kyllä ihan parhaita ja varmasti niitä tulee tehtyä taas saaristomaisemissa muutaman viikon päästä! Viime aikoina oon kaupungissa tehnyt lihaskuntotreenit pitkälti kotona ja sitten vaan muuten kävellyt paljon ulkona. Salikortti oli tossa taas kuukauden käytössä ja kävin 2 kertaa, wups! Onneksi oli edullinen groupon-tarjous niin ei harmittanut vähäinen käyttö! :) Kivaa heinäkuuta Hanna! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin on :) Saaristomaisemissa jumppaaminen kuulostaa ihanalle kyllä. Hyvältä kuulostaa sun treenit - ja jooo, ei varsinkaan kesällä jaksa kyllä salilla ihan hirveesti treenata ;) Paitsi ehkä sadepäivänä haha! Kivaa heinäkuuta sullekin Karkki <3

      Poista
  2. Kivoja videoklippejä! :) Mulla on ollut tapana treenata mökillä laiturin päässä gymstickillä. Ihan ohjelehtisen mukaan kuntopiirityyppisesti olen treenannut. Toinen ulkotreeni kesäisin ja syksyisin kotona on kahvakuulalla, sillä ei oikein sisällä viitsi ruveta riehumaan :D Nyt olen ollut vähän laiska lihaskuntotreenien suhteen, mutta jospa vaikka tämä sun postaus saisi vaikka aktivoitumaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kiva että tykkäsit! Gymstick löytyy multakin, mutta jäänyt vähemmälle käytölle... mut ulkona senkin kanssa jumppailu kuulostaa kivalle! Kahvakuula on kätsy ulkona, mutta kyl mä sitä sisälläkin käytän :) juu, laiskuutta täälläkin ilmassa, kun kaikki kestävyysjutut vetävät enemmän puoleensa, mutta tällaisia vois tehä kesken lenkinkin :)

      Poista
  3. Hei kivoja vinkkejä ja hauskat animaatiot. :) Keväällä kävin kerran viikossa salilla kun harjoiteltiin maratonia varten. Nyt lihaskuntoilut on jääny ja vähän jo mietin pitäiskö ottaa taas joku 10-kortti ja koittaa käydä se kerran viikkoon salilla. Loma alkaa kahen päivän päästä, ni ehkä sit ekaks koitan omatoimista urheilua jos se siitä taas lähtis liikkeelle. Ehkä lähen tällä sun kuntopiirillä liikkeelle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos oli näistä apua tai varsinkin jos tuli inspis!! Siitä vaan metsään "kuntosalille" ;) Syksyllä sitä voi jatkaa taas salitreeniä - tai silloin ainakin on kivempi palata sisätreenin pariin mun mielestäni!! Mut juu, lomalla on yleensä kivasti aikaa myös vähän sporttailla ;)

      Poista
  4. Tää oli niin huippu ja hyvänmielen postaus! Ihana ko olet jaksanut tämän värkätä kasaan :) Tästä kyllä saa hyvin ideaa siitä, että hyvän treenin voi tehdä ulkonakin / oman kehon painolla. Ihan huippu tuo leuanvetoideakin :) Tää kesä on ollut sali-innostuksen aikaa, eli oon käynyt salillakin, mutta nyt toistaiseksi treenit on selän vuoksi vähän erilaisia ja kevyempiä. Jossain vaiheessa toivottavasti pystyn taas treenaileen lihaskuntoaki. Toivon vaan ett joku kertois mistä uskaltaisin aloittaa niin, etten pahenna selän tilaa! Kävely tekee ainaki hyvää, sen tunnen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit postauksesta!! Lopulta noi giffit syntyivät aika helposti, kun on hyviä työkaluja.. ;) Kiva kun tästä sai myös muut ideoita omiin ulkotreeneihin! Kiva kun olet käynyt salillakin ja treeni-into on pysynyt - toivottavasti matkan jälkeen pääset taas kunnolla treenaamaan selän kanssa! Kävely on hyvää ulkoilua kesällä ;)

      Poista
  5. Ai kauhee, näen sieluni silmin, miten roikun tuossa oksassa leuanvetoja tekemässä ja se katkeaa. :D Mulle vois just käydä niin. :D

    Mä tykkään mun salista, kun sinne ei tarvitse sitoutua mitenkään. Voi aina vaan ostaa esim kuukauden/10 kertaa kerrallaan. Ei se toki ole niin hieno kuin nuo isommat ketjupaikat, mut mulle keipaa oikein hyvin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahha, kyl sen tuntee, jos oksa alkaa pettää! Ja onhan noita oikeitakin leuanvetotankoja monissa paikoissa. Mä en vaan saa tehtyä oikeita leuanvetoja.. :/ ...vielä ;)

      Totta, että noi salit on käteviä joihin ei tarvitse sitoutua. Mä vaan tahdon käydä balancessa ja pitää ryhmäliikuntamahdollisuudenkin, niin siksi oon vielä nykyisen keskuksen jäsen :)

      Poista
    2. On meidänkin salilla ryhmäliikuntaa ja balanceakin. Tuntikalenteri ei toki varmasti ole niin kattava kuin teillä, mutta kyllä tuo mulle on riittänyt. :)

      Poista
    3. Vitsit, kiinnostuin!! Minkä hintaista tuollainen on? Onko joku ketju? Mietin, olisko mun lähellä tällaista... :D

      Poista
    4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    5. Aargh, se lähti liian aikaisin. Kännykällä kommentointi on niin kätevää. :D Siis: 50e/kk ryhmäliikuntojen kanssa, 40e/kk pelkkä sali. Ei paha mun mielestä. :) Tuo ei ole mikään ketju, vaan yksittäinen sali, valitettavasti. Oiskohan siellä teillä päin mitään samalla periaatteella toimivaa? Oon kyllä tykännyt tuosta kovin, kun sit oon vaan pahimpina vammailuaikoina jättänyt esim. pari kuukautta väliin.

      Poista
    6. No ei oo paha! Eniten kiinnostais joku 10-kortti. Mulle balance on se juttu ryhmäliikunnasta ja toki salimahdollisuus, mutta siihen mulle kelpaisi ihan vaikka uimahallin sali. :) Pitää tutkailla tilannetta! :)

      Poista
  6. Katson kiinnostuneena kahvallista juomapulloasi, ja mietin sopisiko tuollainen omaankin käyttöön. Pullovyö ei innosta hölskymisvaaran vuoksi. Tuo pysyy hyvin kädessä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Itsekään en voi sietää pullovyötä. Mun mielestä toi menee kätevästi ainakin pk-lenkeillä, vauhdikkaammassa menossa en ole kokeillut :) Mutta melko huomaamaton on, mutta toisaalta vettä ei mahdukaan kamalasti mukaan... Ehkä noin 0,3l. Mutta kokeile :)

      Poista
  7. Katselin ihmeissäni, miten pystyt tehdä selkäliikkeen tuolla alustalla. Itsellä tuntuu suoliluun päät ja häpyluu ikävästi, ihan jumppapatjallakin sisätiloissa :S Täällä on siirrytty mammaliikuntaan (ja muutenkin pää on täynnä vauvahöttöä :D) eli lähinnä kotijumppaa satunnaisesti sauvakävelyn päälle. Suunnistamassa tulee käytyä ja uimahallissa. Heittelen toiveita lämpimempien vesien puoleen olisi kiva päästä ihan kuntoilumielessä uimaan luonnonveteen. Kyllä do to-listalla on vielä aamu-uinti stadikalla (se on joka kesä, enkä koskaan saa raahauduttua sinne)

    Eikös punnerrukset tule takaolkapäähän ja yläselkään. Ja jos laittaa kädet eri korkeudelle, niin toinen ei pääse koskaan suoristumaan. Ja mikäs on se liike jossa ollaan ylävartalo voimakkaassa etunojassa, selkä tiukkana, ja avataan kädet ala asennosta yhtä aikaa levälleen sivuille? - suvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, mä pystyn tekemään epämukavallakin alustalla noita selkäliikkeitä! :) Voi vitsit, kuinka pitkällä sun raskaus on jo? Ihanaa että voit vielä suunnistaa ja tehä kotijumppaa ja sauvakävellä. Jänniä aikoja siellä :) Juu, mäkin tahtoisin kuntoilumielessä veteen, ja olis kiva mennä ilman märkkäriä... mutta ens viikolla menen enivei, kun alkaa muutoinkin keventelyt :)

      No kyllähän punnerrukset sinnekin ottaa, on meinaan monipuolinen liike! Vooo, en oikein tajunnut tuota sun kuvailua... heh ;)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)