sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Melontaretkellä

Ihanaa kun on kesä! Tällä viikolla, vaikkakin olen ollut töissä, on tuntunut jotenkin niin kesäiseltä. Olen tehnyt paljon ihania juttuja, jotka mieltää kuuluvan kesään. Olen muun muassa käynyt mansikkapellolla poimimassa mansikoita niin suuhun kuin ämpäriinkin ja se jos mikä on todellakin kesäjuttu! Ei annettu ystävän kanssa edes vesikuuron pysäyttää meitä, ja hyvä niin, sillä pienen kastelun jälkeen sade lakkasi ja kesäkeli ehti kuivata vaatteemme mansikoita poimiessa. Mansikat tuoreena on parasta mitä tiedän! Viikonloppu on muutenkin hurahtanut monessa ihanassa seurassa, ja kirjoittelen niistä vielä enemmän.


Tänään retouduttiin Kimmon kanssa kolmen päivän hulinan jälkeen ihan keskenämme. Olimme varanneet kaksikkokajakin vuokraukseen ja aamupäivästä lähdimme ajamaan Lohjalle, jonne tällä kertaa suuntasimme melomaan. Pari vuotta sitten suoritin melontakurssin ja sen jälkeen olen säännöllisesti käynyt melomassa parisen kertaa vuodessa. Nyt oli Kimmon kanssa ensimmäinen kerta, kun päätimme ottaa kaksikkokajakin ja meloa yhdessä. Pääsimme kaksikon makuun Marski Challenge multisportissa, ja päätimmekin siellä, että seuraavaksi melomme vähän rennommissa merkeissä.

Kun saavuimme Lohjalle, alkoi tietysti satamaan. Ei kai Suomen kesä ole kesä, ellei keli ole epävakainen. Tänä vuonna varsinkin sää on muuttunut todella nopeaan tahtiin. Onneksi sade oli vain kuurottainen eikä meitä olisi sade tietenkään pysäyttänyt, sillä olimme varautuneet vedenpitävillä takeilla matkaan. Onneksi kuitenkin pääsimme poutakelissä lähtemään liikkeelle. Vuokraamossa oli todella ihanaa palvelua, sillä mies, jolta vuokrasimme kajakin, opasti meille kivoja paikkoja ja reittejä, antoi oman kartan sekä lainasi laminaattikarttoja. Pakkasimme eväsreput kajakkiin ja lähdimme liikkeelle. Keli oli melko tuulinen, mutta onneksi kaksikkokajakki on sen verran vakaa, ettei mitään kaatumisvaaraa ollut. Meloimme erääseen saareen, jossa oli laavu. Saimme meloa aikamoiseen vastatuuleen, mutta rennolla otteella kajakki lipui kuitenkin kohti määränpäätään. Vajaan tunnin melomisen jälkeen saavuimme saareen ja pääsimme rantautumaan suojaisessa paikassa. Rantautuminen ei kuitenkaan sujunut kuin elokuvissa, vaan minä tyhmänä onnistuin jotenkin pyllähtämään veteen kajakin ulkopuolelle. Hahah, onneksi ei käynyt kuinkaan eikä vaatteetkaan nyt niin pahasti kastunut. Seuraavalla kerralla pitää ottaa rantautuminen vähän nöyremmin.
Vähän vain kastuin pyllähdyksessä ;)

Teimme laavun eteen nuotion, jossa paistoimme makkaraa ja lämmitimme meidän eväsleipäset. Laitoin märkiä vaatteita kuivumaan nuotion viereen ja vaihdoin paidan. Meillä oli onneksi vaihtovaatteitakin mukana. Oli niin ihanaa olla siinä aivan veden äärellä. Kuunnella aaltojen loisketta ja olla siinä pienessä saaressa ihan kaksin. Etuna noissa autiosaarissa on se, että tosi usein saa olla ihan keskenään ja retkeillä omassa rauhassa eikä muiden melua kuunnellen. Maistuipa makkarat, leivät ja kahvit hyviltä ulkoilmassa. Tauon jälkeen olimme valmiita kiertämään hieman pidemmän reitin kautta takaisin lähtöpaikkaan. Kovan tuulen vuoksi muutimme hieman suunnitelmia ja päätimme mennä suojaista reittiä pisin (josta myös kuvat on otettu!). Pääsimme muutenkin melomaan mukavasti myötäisessä aallokossa takaisin. Hieman aallot välillä huimasi minuakin, vanhaa veneilijää, mutta ei pahasti. Melonta on kyllä ihanaa, kun pääsee niin kosketuksiin veden kanssa.

Yhteensä meloimme parisen tuntia ja reissussa olimme reilu kolme tuntia. Rantautuminen lähtöpaikkaan sujui onneksi paremmin, kuin saareen! Kehitystä siis! Olipa ihana ulkoilupäivä kaikkineensa. Jotenkin niin erilainen, mutta silti niin tuttua. Lohjanjärvellä on muuten paljon vaihtoehtoja eri mittaisiin reitteihin, joten sinne on hyvä suunnata uudestaankin melomaan. Ja nyt uskallamme tehdä pidempiäkin melomisia jatkossa ja pysähtyä tauolle saariin!Oletko sinä käynyt melomassa? Tai onko harkinnassa? Tiedätkö kivoja paikkoja, joissa voisi kokeilla melomista?

Olen miettinyt ensi vuonna liittymistä melontaseuraan, jolloin saisi käyttää melontakalustoa rajattomasti. Sen verran tämäkin ulkoilumuoto alkaa houkuttaa...

Ps. Neljä päivää enää töitä ennen lomaa. Huomenna menemme ostoksille, sillä pitää ostaa lomaa varten juttuja. Meillä on pieni reissu edessä enkä malttaisi odottaa ollenkaan! Noh, ensin nautitaan Lapin reissusta ja Nuts Pallaksesta! Hih, jännää!!

14 kommenttia:

 1. Kiva retki teillä! Varmasti ihanaa ollut siellä omassa saaressa :) Tänään sain suppaillessa inspiksen vesiliikuntaa kohtaan ja melonta on myös ollut pitkään haaveissa. Jospa viimein ensi keväänä pääsisin vihdoin jollekin kurssille, jotta voisin käydä joskus melomassa myös omin päin :) Nyt kesällä on vaan niin ihanaa liikkua ulkona "niin ettei huomaakaan" ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi ihana retki :) Vesiliikunta on kyllä ihanaa. Tykkään niin vedestä elementtinä. Voin suositella kyllä kurssia, sillä siinä tulee varmuutta kajakkien kanssa eivätkä ne enää tunnu sen jälkeen niin kiikkeriltä. :) Mä voin myös joskus lähteä kaveriksi melomaan, jos haluat!

   Poista
 2. Vitsi sulla sitten on kivat harrastukset! ;) Melontaa olen kokeillut ja etenkin tyynenä ja kauniina kesäpäivänä se on ihan huippua! Me oltiin tuollaisella kaksikkokajakilla Kroatiassa melomassa, missä meidät suunnilleen ilman mitään ohjeita tyrkättiin vaan matkaan ja sitten alkoi aallot yltyä ja muutenkin veneliikenne ympärillä oli vilkasta. Oli vaikeaa niitten aaltojen kanssa (veneet vasta isoja ja yllättäviä aaltoja tekikin) ja vähän pelottavaakin. Ja mun mielestä se oli tosi kiikkerän tuntuinen kajakki silloin. Sen jälkeen olen päässyt kokeilemaan ihan tyynessä meressä yksikkökajakkia, se on ihan superia! :) Yksikkö on ehkä muutenkin enemmän mun juttu kun kaksikko, mitä melontaan tulee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaha, ollaan kyllä aika samiksia näiden harrastusten kanssa ;) Jep, omakin mielikuva on se tyyni ja kaunis ilta ja lipuva kanootti.. ai ai. :) Todellisuus Suomessa on usein jotain ihan muuta. Hui, kuulostaa hurjalta tuo reissu Kroatiassa, huh. :D Yksikkökajakilla on mustakin tosi kiva mennä, mutta tuo toinen puolisko mieluummin menee kaksikolla, niin olen siihenkin nyt tottunut ja kiva sekin on :)

   Poista
 3. Ihanan näköistä! Ja kiva, että oot päässyt nauttimaan kesäjutuista, vaikka oot ollut vielä töissä! Ja ihanaa, että sulla on vielä loma edessä ja jänniä juttuja!! :) Mä oon melonut viimeksi varmaan 10 vuotta sitten ja täytyy sanoa, että en ollut kovin lahjakas, haha! Pitäisi varmaan kokeilla uudestaan! Kivoja vikoja työpäiviä ennen lomaa, Hanna! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, oli ihanaa kyllä :) Jep, se etu on siinä että loma on kesän lopussa, että "on pakko" tehdä kaikkia kesäjuttuja jo työn ohella. Eikä siinä mitään, kesällä on niin valoisaa että jaksaa kyllä hyvin puuhailla kaikkea :) On tää ollut jo hieno kesä, vaikka sellaiset "perinteiset" kesäillan piknikit ja iltauinnit on jäänyt vielä toteuttamatta (jostain kumman syystä!) ;) Kokeile ihmeessä taas joskus melomista, se on ihanaa eikä siinä tarvitse olla kovin lahjakas päästäkseen eteenpäin ;) Kiitos Karkki, 3 päivääääää <3!

   Poista
 4. Melonta on kyllä huippua! Meillä on ihan inkkarikanootti eikä mitään kurssejakaan olla käyty kun ollaan kai enemmän tällaisia oman tien kulkijoita, mutta hyvin on mennyt vähän kovemmassakin tuulessa kun maalaisjärjen pitää mukana ja muistaa että on ihan aloittelija vasta. Kajakkia ei olla koskaan kokeiltu, mutta varmasti on kiikkerämpi kuin kanootti. Meidän seudulla suurin haaste on ehdottomasti kivet, ei olla reissuakaan tehty ettei olisi johonkin kiveen karahtanut! :b Mutta koukuttavaa tosiaan on ja autiosaaret laavuineen on ihan huippuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, todellakin voi meloa ilman mitään kursseja, mutta mä ainakin sain kolmen päivän aikana tosi paljon tietoa kanooteista, melomisesta, pelastautumisesta ja toki sitä konkreettistä oppia, että vajaa satasen hinta oli siitä pieni. :) On ihanaa, kun tietää, miten kajakkiin kannattaa mennä, miten sinne pääsee takaisin sen kaatuessaan yms. niin on turvallista käydä melomassa.

   Kajakki on ehdottomasti kiikkerämpi kuin inkkari (oon silläkin melonut), mutta kaksikko taas ei ole niin kiikkerä. Oij, kiviset reitit on pahoja, jos niitä ei tiedä. Mut vitsit, on noi näppäriä, kun pääsee niin pieniin paikkoihin ja upeisiin saariin <3!

   Poista
 5. Melontaretki pitää vielä toteuttaa. Sunnuntaina oli merellä niin tuulista, etteivät vuokranneet kanootteja. Joku toinen kerta sitten:) Teidän reissu kuulostaa ihanalta! Retkeily on niin kivaa.. Ja voi että Nuts Pallas. Jaiiiiiiks!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melonta on ihanaa ja terapeuttista. :) Harmi, että tuuli niin kovaa.. myös Lohjalla oli aika kova tuuli, mutta alue sen verran pieni tai suojainen, että ei ollut niin paha. Tosin siellä oli myös vaahtopäitä, jotka ei mun kuvista välity ;) Retkeily, ulkoilu, luonto.. kaikki, ah. <3 Ja voi jösses, 3 yötä Nuts Pallakseen!!

   Poista
 6. Oi kun näyttää ihanalta!! Melomassa en ole käynyt, mutta Tasmaniassa tuli laskettua koskea. Se oli kyllä ihan huippua, pakko päästä joskus uudestaan! Kun on mennyt hurjaa vauhtia kivistä koskea alas kanootilla niin saattaa tuo järvimelonta tuntua vähän ehkä turhan rauhalliselta, heh :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihanaa! Voi hurjuus, koskenlaskentaa... hui! Joo, taitaa toi melominen tuntua tylsältä sen jälkeen.. mutta se onkin sellaista leppoista menemistä - ainakin jos niin haluaa. :) Mä en tiedä uskaltaisinko koskenlaskua tehä :D

   Poista
 7. Ei oo muuten enää montaa päivää Nutsiin! Joko jännittää? Erittäin vetistä keliä luvattu sinnekin joten nastarit mukaan, reitti on kuulemma erittäin liukasta kivikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 3 yötä, laskin itte... huh... kyl tässä vähän alkaa jännittämäänkin. :D Joop, kyllä mä taidan silti mun Bushidoihin luottaa, kun ovat kuitenkin mukavammat jalassa monta tuntia, kuin nastarit. :)

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)