perjantai 24. heinäkuuta 2015

Nuts Pallas, täältä tullaan!


Geelipaniikki, varustepaniikki, lentopaniikki... kai tää on ihan normaalia ennen tapahtumaa? Vaikka kuinka olisi lähdössä rennolla retkeilymielellä liikkeelle, niin silti aina sama juttu. No, nyt ei ole mikä tahansa juoksu edessä, vaan kunnon tunturijuoksu ja ihan ensimmäinen ultrajuoksu. Kyllä laittaa jännittämään. Vielä viikonloppuna ei jännittänyt yhtään, mutta nyt en voi enää sanoa samaa. On sanomattakin selvää, että reissusta tulee joka tapauksessa ikimuistoinen. Toivottavasti hyvällä tavalla, että tämä olisi mun ensimmäinen ultrajuoksu, jossa pääsen maaliin. Toisaalta, vastoinkäymisetkin on elämyksiä joka tapauksessa ja mä oonkin äärimmäisen onnellinen, että nyt näyttää siltä, että pääsen starttaamaan kyseiseen tapahtumaan. Se on jo voitto sinällään. Olen saanut treenata omalla tavallani, pysynyt kunnossa ja uskon vakaasti, että olen valmis koittamaan tätä hullutusta, 55km juoksua nimittäin. Ja uskon, että hyvänä päivänä pääsen maaliinkin. Vaikka vastassa olisi kuinka monta tunturia tahansa! Ei se matka tapa, vaan vauhti.. joka onkin syytä pitää hyvin maltillisena.

Sadetta on luvattu viikonlopulle, mutta sehän on ennuste vain ja tunturissa voi säätilat vaihdetta nopeastikin. Kimmo sanoi hyvin, että "jos sataa, niin se on sitten kaksinkertainen elämys!". Hah, hän tuntee mut jo niin hyvin. Ei se sade tosiaan enää olisi niin katastrofi, kun on kunnon varusteet. Muistan, kun juoksin tokan maratonini kovassa sateessa. Mulla oli päällä vain urheilupaita ja se oli jo tunnin jälkeen läpimärkä. Silloin ei ollut kiva fiilis. Salpausrogainingissa satoi toukokuussa kans paljon vettä, mutta silloin mulla oli päällä vettä pitävä Inovin takki, joten tilanne ei ollut ollenkaan niin paha. Tietysti maastotapahtumissa miettii reitin liukkautta sadekelillä, mutta hitaalla etenmisellä ja hyvillä kengillä siitäkin selviää kyllä. Jalkaani laitan La Sportivan Bushdiot, jotka ovat osoittautuneet omiin jalkoihini hyviksi kengiksi. Pitokin on huippuluokkaa, voin sanoa oman kokemukseni perusteella. Lisäksi kenkähän on Juoksija-lehden testivoittaja.


Ravinnepuoli kääntyi melko jännittäväksi, sillä luottomerkkini GU:n geelit tuntuivat olevan joka puolelta loppu ja mun omat varastot oli käytetty tyhjiksi. Kysyin jo Tanjaltakin geelejä ja hän olikin ihanasti valmis luopumaan omista geeleistään, jotta mulla olisi niitä mun juoksussa. Kiitos Tanja, ihana ele, jonka tulen muistamaan! Myös HTRC:n facebook-ryhmässä oli innokkaita omien varastojen myyjiä ja lisäksi tuli hyviä vinkkejä myyntipaikoista. Lopulta sain omat geelini Vantaan Bike planetista, jossa oli vielä joitain makuja jäljellä. GU-merkin kanssa on ollut toimitusvaikeuksia koko Euroopassa ja ilmeisesti ainakin suosittu Salted Caramel -maku on keskusvarastolta loppu. No, mulla on nyt eri makuja tarpeeksi, joten voin huokaista helpotuksesta. Muuten mukaan lähtee toki urheilujuomaa, pari energiapatukkaa sekä vähän kuivattuja hedelmiä ja suolapähkinöitä. Olen ainakin varautunut koko päivän kestävään retkeen!

Lentäminen tapahtumapaikalle tuo myös omaa jännitystä, sillä monet väittävät, ettei lentokoneen matkatavarakuljetukseen voi luottaa. Olen kerran aiemmin lentänyt juoksutapahtumaan, vuoden 2013 Tukholman maratonille. Silloin pakkasin käsimatkatavaroihin lenkkarit. Nyt kun kyseessä on polkujuoksutapahtuma, on elintärkeitä tavaroita paljon enemmän, kuin vain lenkkarit. Tossujen lisäksi reppuun pakkaan juoksureppuni sekä Bio Killillä vuoratut vaatteeni. Lisäksi kuljetan käsimatkatavaroissa myös pari geeliä, ihan varmuuden varalta. Ettei tarvitse tyytyä muihin merkkeihin, jotka eivät vain yksinkertaisesti ole läheskään yhtä hyviä kuin GU-geelit. No, sain maltillisesti pakattua reppuun välttämättömät tavarat ja loput menee pienessä matkalaukussa ruumaan. Ei kai sitä tavaraa parin päivän reissulle niin hirveästi tarvita, kun suurin osa joko nukutaan tai ollaan juoksemassa?!

No joka tapauksessa, nyt sitä mennään! Lento Kittilään lähtee pian, ja sieltä ajelemme vuokra-autolla vielä Hettaan. Mulla on sellainen tunne, että tästä reissusta tulee huippu!!


Lähde: www.keepcalm-o-matic.co.uk

Pitäkää mulle peukkuja!! Huh, kyllä jännittää jo! Mä en reissussa postaile blogiin, mutta sosiaalisessa mediassa mua voi seurata facebookissa ja instagramissa. Niihin kanaviin on varmasti tulossa fiiliksiä tästä reissusta, joten laita seurantaan!

Kivaa viikonloppua kaikille! Mulla alkoi eilen lomaaaaaaa!!! 


16 kommenttia:

 1. Oi! Tsemppia ihan hurjasti! Hyvin se menee ja kokemuksena varmasti ihan huikea, tapahtui sitten mitä tahansa. :)

  VastaaPoista
 2. Huhhei, varmasti ikimuistoinen reissu tulossa! Uskon, että sä selviät tuosta hienosti ja tuuletat hymyillen maaliin :) Nauti!!!

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä! Sä oot niin kova mimmi että tunturit jää varmana sulle toiseksi! Ja hei, todellakaan ei voi naista laittaa tommoselle matkalle ilman luottogeelejä ♡. Seuraan Instassa ja pidän peukkuja!

  VastaaPoista
 4. Jännäääää!! Hengessä ollaan mukana, kovasti tsemppiä Hanna!! <3

  VastaaPoista
 5. Voimaa ja jaksamista, hyvin se ultradebyytti menee! Hieno polkujuoksuviikonloppu tulossa siellä ja täällä :)

  VastaaPoista
 6. Hengessä mukana täälläkin! Paljon tsemppiä ja elämyksellisiä kilometrejä! Ota liukkailla kivillä varovasti ja nauti matkasta ❤

  VastaaPoista
 7. Tsemppiä matkaan! Mä odottelen mielenkiinnolla rapsaa sun reissusta. Musta ei taitais olla juoksemaan noin pitkää matkaa mutta haaveilen parin kolmen päivän vaelluksesta Lapissa. On se vaan niin upeeta seutua!

  VastaaPoista
 8. Tsemppiä matkaan! Oon varma, että sulla on ihan huikea reissu tulossa!

  VastaaPoista
 9. Paljon tsemppiä Hanna! :) Tulee varmasti hieno elämys!

  VastaaPoista
 10. Kiiiiiitos kaikille!!! Luin tsemppejä ennen starttia ja se siivitti hienosti :)! Olen otettu kaikista näistä teidän kommenteista!! :')

  VastaaPoista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)