torstai 18. syyskuuta 2014

Tavallinen vai onnellinen arkipäivä?

Viime postauksessa kerroin, kuinka mä oon tällä hetkellä onnellinen mun arkeen ja asioihin ympärilleni. Mietin joka päivä, kuinka ihanaa on, kun tuntee aitoa onnen tunnetta vaikkapa lenkistä tai hyvästä ruoka-annoksesta. Onnellisuus koostuu pienistä asioista, ja sitä voi tuntea joka päivä. Kunhan vain muistaa olla avoin kaikelle ja pitää silmät ja korvat höröllä. Täällä maapallolla on paljon ihania, ihmeellisiä asioita.

Tässä kuitenkin kurkkaus mun eiliseen, ihan tavalliseen päivään. Tavallisen onnellinen tai onnellisen tavallinen päivä. Näitä kurkistuksia on ollut kiva lukea muista blogeista, joten päätän nyt tehdä omaan blogiin samanlaisen!

Kello herättää 6.20, kuten joka aamu. Avaan silmät ja painan torkkua. Käännyn sängyn toiselle puolelle ja käperryn lämpimään kainaloon. Toisen 10 minuutin torkkupätkän jälkeen nousen ylös, ja menen hoitamaan aamutoimet. Laitan itseni inhimillisen näköiseksi noin vartissa. Vedän treenivaatteet ylle, sillä aion mennä pyörällä töihin. Olen onneksi pakannut vaihtovaatteet valmiiksi reppuun, joten mun ei tarvitse kuin ottaa eväät, eli aamupala ja lounas, jääkaapista. Sitten lähden polkemaan töihin.


7.50 saavun työpaikalle vajaa puolen tunnin polkemisen jälkeen. Työmatkani on reilu 10 kilsaa, joten se on juuri sopiva matka polkea aamulla. Keli oli todella kirpsakka, joten hanskat ja korvia suojaava panta eivät olleet liiottelua. Oon iloinen, kun tulin pyörällä, koska se herättää mukavasti aamulla! Vaihdan työvaatteet päälle ja vähän vaille kahdeksan avaan työkoneen. vien eväät jääkaappiin ja otan kahvia. Syön samalla aamupalaleivän.

Kello on 11.45. Aamupäivä on mennyt työn touhussa, ja nyt nälkä alkaa kurnia vatsaa. Haen työpaikan jääkaapista eilen tekemäni lounassalaatin, jonka aamulla toin mukanani. Salaatti on herkkua; on savulohta, pähkinöitä, avokadoa, jugurttikastiketta ja perusjuttuja. Nams! Ruokailun jälkeen palaan taas töiden pariin hörppien päiväkahvia.



Klo 13.15 lähden päiväkävelylle, joka meillä on työpaikalla sallittua joka päivä. 10-20 minuuttia happihyppelyä, aika hyvä diili, etten sanois! Kahdelta alkaa sisäinen palaveri töissä, joten pääsen sinne virkeänä kävelyn jälkeen.

Reilu parin tunnin palaveri päättyy neljän jälkeen. Hoidan pari työasiaa vielä ja lähden puoli viiden aikaan polkemaan kotiin. Kotiin saavuttuani vähän ennen viittä huomaan, että myös Kimmo on jo ehtinyt kotiin ja käynyt kaupassakin. Teemme yhdessä ruokaa ja syömme päivälliseksi riisiä, kanakastiketta ja salaattia - ihan peruskotiruokaa siis. Tulee hyvä mieli ruuasta, sillä mulle ehti jo todellakin tulla nälkä! Syömisen jälkeen lösähdän sohvalle, ja luen blogiin tulleita kommentteja (kiitos ihanista kommenteista, vastaan niihin pikkuhiljaa!) ja muiden blogeja.


Vähän ennen seitsemää puen lenkkivaatteet päälle, ja lähden etsimään kivoja polkujuoksuun sopivia maastoja lähialueelta. Tiedän, että niitä on täällä. mutta en ole aiemmin ottanut selvää. Lenkillä tosiaan löytyy kivoja polkuja ja reilu tunti menee mukavasti juosten maastossa! Tää trailrunning on ihan pelastus mulle, se on nostanut mun juoksumotivaation ihan uusiin sfääreihin! Fiilis juostessa on ihan huippu!



Loppuilta menee tosiaan suihkussa, sohvalla, syöden iltapalaa, katsoen telkkaria, kirjoittaen tätä postausta ja venytellen. Pakkaan reppuun suunnistuskamat, sillä tiedossa on viikon paras päivä, eli suunnistuspäivä! Laitamme myös päivällisen jämät meidän eväsrasioihin, teemme aamupalarahkan valmiiksi ja pakkaamme suunnistusta varten vielä iltapäiväeväsleivätkin, koska lähdemme suoraan töistä suunnistamaan.

Nukkumaan menen siinäpuoli yhdentoista aikaan, eli vähän venähti suunnitellusta.

Miltäs mun päivä näytti? Kertokaas, mikä sai teidät tänään onnelliseksi, ihan tavallisena arkipäivänä? :)

13 kommenttia:

  1. Okei..mä vaan hymyilin kun luin tätä! :) Tosi ihanan ja onnellisen kuuloinen arkipäivä!! Ihan huippua, että jaksat mennä pyörällä töihin ja tehdä noin paljon ruokavalmisteluja etukäteen! Super hyvältä näytti lounassalaatti!! Ja sun työnantajalle pisteet ja papukaijamerkki tosta päiväkävelymahiksesta!! Ihan huippua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiva kun hymyilit :) Mä tykkään arjesta - pieniä kivoja juttuja! En mä aina mee pyörällä töihin, mut tällä viikolla menin 2 kertaa! Mä en tykkää maksaa ylihintaa siitä työpaikkaruokalan lounaasta, siks teen itte ruokani usein :) Valmistelut on kaiken aa ja oo!

      Poista
  2. Hyvältä näyttää! Ja todellakin pointsit työnantajalle tuosta päiväkävelymahdollisuudesta! Ja mukavaa on myös tuo, että ehdit syödä aamupalan töissä.

    Tuota eväiden etukäteissuunnittelua harrastetaan myös täällä. Helpottaa huomattavasti elämää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, meillä on rento meininki töissä, tykkään! :) Hyvin töiden lomassa ehdin syödä aamupalaa, ja vaikka välipalaa iltapäivällä.

      No todellakin! Suunnittelu ja valmistelu on tärkeitä :)

      Poista
  3. Komppaan edellisiä, päiväkävely on tosiaan plussaa! Varmasti auttaa jaksamaan ja virkistää kesken päivän:) Oli muutenkin mukava kuulla mistä päivä siulla koostuu. Tuntuu ainaki, että on rakentanu tuon kuntoilun suhteen näitä päiviä ja harvalla kaverilla on sama. Hyvä, että muutkin höyrähtäny siihen :D Tosin sulla tuo työmatka vie päivästä vähän suuremman osan ku itellä ja silti tuntuu, että mulla aika loppuu kesken. Ja nukkuakin yritän enempi, mutta enempi se menee kyllä vaan lepäämiseksi... Hei, kerro toki myös tältä päivältä miten päivä sujuu ku vaikuttaa vähän erilaiselta päivältä:) - H-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, päiväkävelyt piristää!! Joo, kyllä kuntoilut luo pohjan päiville usein. Toki on sellaisiakin päiviä, joihin ei kuulu liikuntaa ;) Mä en aina kulje työmatkaa pyörällä, torstainakin menin autolla, lähettiin töiden jälkeen (hain kaverin ja Kimmon kyytiin) rasteille, siellä meni tovi, ajettiin takas, haettiin subit, laitettiin sauna päälle, syötiin subit ja katottiin telkkaria, käytiin saunas ja tehtiin valmistelut seuraavaan päivään ;) Siinä sait suunnistuspäivän ohjelman kans :D Aika pitkiä noi suunnistuspäivät tuppaa olee! :)

      Poista
    2. No joo, siellä ehkä kestää rasteilla käyminen vähän kauemmin ku täällä :D Ei välttämättä ihan vieressä oo maastot. Mä oon yleensä viimeistäänkin 18.30 jo kotona ja siinä kerkee käydä töiden jälkeen kodin kautta. Sit kerkee muutaman tunnin hengähtääkin ennen unia.

      Poista
  4. Ihana Hanna! Kylläpä nää sun postaukset saakin hyvälle tuulelle!:) Olitkin mielessä maanantaina, kun meillä oli koulutuspäivä, jossa oli toooodella pitkä lounastauko. Käytiin siinä työkaverin kanssa sitten vähän päiväkävelyllä, ja mietin sua, että on se kyllä ihan helmeä että sulla myös mahdollisuus päästä edes vähän happihyppelylle kesken päivän. Tästä vois moni organisaatio ottaa mallia.. :)

    Ja tänään kyllä sai tämä rauhallinen aamu hyvät fiilikset aikaan, josta kirjoitinkin juuri blogiin! Heti niiiin paljon kivempi mieli. Olinkin kaivannut tätä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ihana Satu :)! Happihyppely on kyllä ihana tapa rikkoa vähän päivän kulkua ja sisällä oloa. Käyn sen välillä porukan mukana, ja välillä ihan yksin omine ajatuksineni :)

      Sulla oli ihana aamu itseksesi <3

      Poista
  5. Näitä arkipäivän kuvauksia on kyllä tosiaan kiva lukea :)

    VastaaPoista
  6. Ihana postaus taas kerran. Vitsit, että sä saatkin aina hymyn huulille :) Ihan mieletöntä päivittäistä työhyvinvoinnista huolehtimista tuo happihyppely.

    Tänään olin tosi onnellinen upeassa kelissä tehdystä luontoretkestä lasten kanssa. Tammenterhoja tutkiessa ja lasten iloa katsellessa mietin, miten mukavia ja ainutlaatuisia hetkiä välillä vähän rankkaltakin tuntuvaan työhöni kuitenkin kuuluu. Mulla kestäiskin tottua toimistotyöhön, kun omassa työssä joka päivä saan (säästä riippumatta...) ulkoilla ja liikkua lasten kanssa. Viikonloppusinkin päätä alkaa samantien särkeä, jos olen ollut koko aamupäivän sisällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura, kiva kuulla! :) Onnen jakaminen on ihanaa!

      Mahtavaa, miten sä pääset luontoon töissä. Ja sulla on kyllä huippu työ, vaikka varmasti äärimmäisen raskaskin! Onneks kaikkien ei tartte tehdä toimistotyötä. Kyllä mäkin vielä mietin, onko se kuitenkaan täysin mun juttu, mutta onneksi aina voi kouluttautua muualle, jos alkaa tympiä. Vielä on kelvannut, ja on ihanan energinen usein iltaisin ja oikein kaipaa sitä ulkona olemista! Siks mä varmaan lenkkeilen, tahdon olla ulkona työn vastapainoksi :)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)