tiistai 7. helmikuuta 2017

Hyvä ja monipuolinen treeniviikko

Viime viikko oli liikunallisesti erittäin monipuolinen ja hyvä, ja ajattelin sen kunniaksi jakaa pitkästä aikaan treenipäiväkirjaa tänne blogiinkin. Kovin pitkää lenkkiä viime viikolla tosin ei tullut tehtyä, mutta toisaalta 1,5 tunnin hiihtolenkki sai tästä naisesta sopivasti mehut irti, joten se toimi tällä viikolla hyvin pitkänä harjoituksena. Ja ensi sunnuntaina menemme Tiinan kanssa 5 tunnin kaupunkirogainingiin, joten paluu pitkiin treeneihin tapahtuu ryminällä. Kaikki viikkoni eivät ole näin monipuolisia, mutta halusin ehdottomasti jakaa tämän viikon, sillä siinä täyttyy kaikki muut hyvän viikon elementit, paitsi huoltava treeni. Sen kun saisi vielä mahtumaan jokaiseen viikkoon, olisin erittäin tyytyväinen!


Tässä kuitenkin liikuntapäiväkirjani viime viikolta:

Ma Kevyt juoksu 1h2min
Maanantaina teimme Annan kanssa perinteisen viikottaisen juoksulenkkimme, jonka päälle kävimme saunomassa. Tämä oli viimeinen arkilenkkimme tällä erää, sillä tästä eteenpäin työpaikkamme eivät sijaitsekaan melkein naapureissa. Olemme syksystä lähtien juosseet lähes joka viikko joko vauhtitreenin yhdessä tai nyt talviaikaan kevyen lenkin. Nämä after work -lenkit ovat olleet oikein huippuja. Kaverin kanssa vauhti pysyy pk-lenkeillä sopivan kevyenä ja samalla saa vaihdettua kuulumisia. Tällä kertaa juoksimme aika tutun lenkin Helsingin ja Espoon rantoja pitkin.

Ti Uinti 46min
Tiistaina olisin mennyt BodyBalance-tunnille, kun uudella salillani se on mahdollista aina alkuviikkoisin, mutta tällä kertaa tunti oli peruttu. Ulkona oli kamala ilma ja mietin, mitä tekisin. Sain kuin sainkin ylipuhuttua Kimmon mukaan uimaan, ja yhdessä kun mentiin ei lähtemisen vaikeutta ollut samalla tavalla kuin yleensä. Uimassa oli kivaa ja rennosti läpsyttelin päästä päähän melkein 40 kertaa. Aloin puolessa välissä opetella volttikäännöstä, kun radalla oli hyvin tilaa. Aika meni kuin siivillä, kun jokaisen altaan välin jälkeen oli taas mahdollisuus kokeilla käännöstä. Välillä se sujui, välillä ei. Uinnin jälkeen kävin kylmäaltaassa ja poreissa. Oikein kivaa oli käydä uimassa pitkästä aikaa. Tästä täytyy tehdä tapa!


Ke Kevyt lenkki 32min + Salibandya 2h
Keskiviikkoisin mulla on salibandytreenit. Kävin tuttuun tapaan alkulenkillä ennen treenejä, ja juoksentelin kevyesti reilu puoli tuntia. Poikkesin hetkeksi myös metsäpoluille, mulla kun oli Sarvan nasturit jalassa. Omat treenit oli melko kevyet, sillä tunnin vuorolla harjoiteltiin pääasiassa vetoja ja syöttöjä, ja syötön oikea-aikaisuutta. Treenit oli kivat, mutta olin iloinen saadessani jäädä pelailemaan meidän jälkeen kentälle tulleiden ikämiesten vuorolle. Olen useasti jo heidän kanssaan pelaillut, aina kun heitä on ollut vähemmän paikalla. Tunnin vuorolla saatiin hyvät pelit aikaan ja tuli hiki ja hyvä fiilis, jes! Salibandy on hyvää intervallijuoksua, kun pallon perässä ei edes huomaa juoksevansa itseään ihan piippuun ennen kuin vaihdossa!

To Lepo
Torstaina oli rehellinen lepopäivä, ja matkustettiin jo silloin Turkuun viikonlopun viettoon.

Pe Reippaampi lenkki 5km + verkat (yhteensä 43min)
Perjantaina tein työpäivän isäni luona, ja pääsin lähtemään sen jälkeen suoraan lenkille ennen illan menoja. Koska aikaa oli rajallisesti ja menohalujakin oli, päätin tehdä hieman reippaamman harjoituksen. Juoksin kilsan verran kevyttä verkkaa, jonka jälkeen kiihdyttelin vauhtia hieman reippaammaksi. Vauhti ei missään vaiheessa tuntunut kovin pahalta, vaan pyrin aktivoimaan paremmin pakaralihakset ja nostamaan lantion ylös, ja askel rullasi jo näillä muutoksilla mallikkasti normaalia pk-vauhtia reippaampaa. Hengityskin tiheentyi sopivasti. Viiden kilsan jälkeen hidastin vauhtia viimeiseksi reiluksi kilsaksi. Tämä oli oikein hyvä ja mukava harjoitus!

La Hiihto vapaalla 1h32min
Lauantaina nappasin luisteluhiihtosukset vuokramajalta, ja heitin elämäni ensimmäisen luisteluhiihtolenkin Turun Nunnavuoressa. Hiihtofiilis löytyi elämäni ensimmäistä kertaa hieman mäkisemmässäkin maastossa, ja syy lienee hihitotyylissä. Onnistuin omaksumaan heti luisteluhiihdon perusteet siinä määrin, että lenkki oli mahdollinen. Puolitoista tuntia täyttä nautintoa!


Su Kuntosali 50min
Sunnuntaina tein vuoden ensimmäisen kunnon kuntosalitreenin. Jostain syystä en ole saanut itseäni raahattua salitreenin pariin, kenties treenikaverin puutteesta. Vielä vuosi sitten treenasin yhdessä Tiinuskan kanssa, ja teimme hyviä ja monipuolisia treenejä. Tällä kertaa sain Kimmon mukaan anoppilan kotisalille tekemään treeniä, ja teimme lämmittelyjen jälkeen penkkipunnerrusta, kulmasoutua tangolla ja kyykkyjä tangolla. Sen jälkeen teimme vielä tangolla pystypunnerruksia ja toinen teki vatsoja. Lopuksi rääkkäsimme ojentajia tekemällä pienemmällä painolla kolme kertaa niin monta toistoa kuin pystyi. Ai ai, hyvä tuntuma ja tyytyväisenä päiväsaunaan!

Yhteensä liikuntaa n. 7,5h

Tässä viikossa oli paljon hyvää, kuten monipuolisuus, uusien tai uusvanhojen lajien paluu ja treeni-ilo! Oli oikeasti kivaa tehdä näitä treenejä, joista montaa sain tehdä kivassa seurassa. Jotta treeniviikko olisi ollut vielä parempi, olisin venyttänyt pitkää lenkkiä (joka tällä kertaa oli hiihtoa) vähäsen, lisännyt BodyBalancen yhteen treenipäivään ja siirtänyt vaikka uinnin ja salin samalle päivälle. Mutta oikeasti tämä oli oikein hyvä liikuntaviikko minulle, joka antaa suuntaviivaa pitkälle kevääseen! Kilometri- ja treenimääriä tärkeämpää on liikunnan tuoma hyvä olo ja mukavan monipuolinen tekeminen.

Tällä ja ensi viikolla mulla onkin salibandya kahtena päivänä, joten katsotaan mitä niiden lisäksi muille päiville keksin. Eilen aloitin kuluvan viikon levolla ja hierojalla. Ai että, kun teki hyvää!

Tykkäsittekö lukea treeniviikostani? Millainen sun viikkosi oli? Oliko jotain yhtäläisyyksiä mun viikkoni kanssa? :)

8 kommenttia:

  1. Olipa kivan monipuolinen ja reipas treeniviikko sulla! :) Mä olen täällä lomalla koittanut liikkua päivittäin jollain tapaa, joko kävellen, juosten tai tehden koti/ulkojumppaa! Tänään tein leikkipuistossa jumpan! :) Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, oli kyllä hyvä meininki viime viikolla. :) Tällä jatkunut kans ihan jees meno, sali ja hiihto alkuviikkoon kun toinen sählyistä peruuntui! En valita, hyvä on näillä pakkaskeleillä hiihdellä ;) Ihanaa aktiivisuutta sullakin lomalla! Nautihan vikoista päivistä! :)

      Poista
  2. Ihanan monipuolinen treeniviikko! Tuollaiseen pitäisi minullakin pyrkiä :)

    VastaaPoista
  3. Tosi kivan oloinen ja monipuolinen viikko! Huomaa että nautit siitä mitä teet. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos kaikesta huomaa tämän innostuksen liikuntaa kohtaan :)! Oli kyllä kivaa.. mä en pystyis tyyliin pelkästään juoksemaan tai juosta ja käydä salilla. Tykkään niin monesta :)!

      Poista
  4. Jee hienoa Hanna! Tykkäsin lukea sun treenipostausta. Mukava välillä vilaista toisten treenien sisältöön :) Ja näyttipäs kivalta!! Ja ihanan monipuolista touhua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäsit lukea :) Onhan se kiva nähdä tai kuulla, mitä muut touhuaa. Monipuolisuus on se mun juttu <3

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)