sunnuntai 31. elokuuta 2014

Kolmas Midnight Run takana!



Kyllä nyt hymyilyttää! Tulee niin harvoin juostua oikeasti kovalla (tai siis mulle kovalla) vauhdilla lenkkejä, joten kyllä aina kympin tapahtuman jälkeen on hieno fiilis! Kuten monet varmasti tietävät, eilen juostiin yksi Suomen suurimmista juoksutapahtumista, eli Midnight Run Helsinki. Mä olin jo kolmatta kertaa mukana tuossa yöjuoksussa, ja tapahtuma oli jälleen kerran erinomaisesti järjestetty. Oman suuren tunnelman tapahtumaan luo toki kymmenentuhatta muuta mukana juoksijaa, mutta jotain tapahtuma on tehnyt oikeinkin, että niin moni lähtee vuosi vuoden jälkeen mukaan! Toki suuret tapahtumat tuovat omia ongelmia, eli onko tarpeeksi vessoja lähtöalueella, miten lähtöryhmät toimivat ja onko reitti sujuva - mun mielestäni tässä asiassa MNR toimii erinomaisesti! Toki reitillä on ruuhkaa, ja vähän joutuu pujottelemaan tai hidastelemaan varsinkin alussa, mutta se on hinta, jonka maksaa siitä että loppureitillä saa taas toisista tsemppiä omaan suoritukseen, eikä ainakaan tarvitse pusertaa radalla yksin! Kympin tapahtumat ovat siitä mukavia, että niihin on matala kynnys osallistua kaikentasoisten juoksijoiden, mutta silti niissä on mukana niitä tosijuoksijoita, jotka menevät sellaista kyytiä, että hirvittää!


Mä en oikein tiennyt, mitä lähdin juoksulta hakemaan, muuta kuin hyvää juoksua tietysti. Tai on tyhmää sanoa, ettei muka lähtisi juoksemaan kovempaa aikaa kuin viime kerralla, tai jopa rikkomaan ennätystä.. mutta siis tarkemmin sanottuna en tiennyt, millaisessa kympin kunnossa olisin. Uskoin, että ainakin kovemmin kuin viime vuonna (51.37) voisin mennä, ja hyvänä päivänä voisin rikkoa ekassa kympin tapahtumassani lokakuussa 2011 juoksemani enkkarin (50.50). Viidenkymmenen minuutin alitukseen en uskonut millään. Kyllä sekin joskus tulee.. vaikka mummovuosina sitten ;) Lämmittelyä ottaessa jalat tuntuivat hyvältä, sillä olihan mulla alla melkoisen kevyt treeniviikko muutenkin. Tämän viikon jälkeen on siis tarkoitus painaa kolme viikkoa kovaa, ennen keventelyä Vaarojen maratonille! No, sitten tuli aika siirtyä lähtökarsinaan odottamaan lähtöä. Ilta oli tosi lämmin, ja olinkin t-paidassa ja shortsimittaisissa trikooissa liikkeellä. Ei tullut yhtään kylmä edes odottaessa. Hyvä musiikki pauhasi taustalla ja juoksijat hyppivät pitääkseen lämpöä yllä, oli kyllä hyvä fiilis! Vihdoin tuli meidän lähtöryhmän vuoro lähteä liikkeelle!



Lähdössä oli vähän ruuhkaa, eikä vielä lähtöviivan ylittäessäkään oltu kunnolla juoksussa. Ensimmäinen kilsa oli melkoisen täyttä, mutta eipähän tullut ainakaan aloitettua liian kovaa. Jalat rullasi Helsingin yössä kuin unelma, kroppa tuntui muutenkin hyvältä, keli oli tyyni ja suht lämmin, jos otetaan huomioon, että oli elokuun vika lauantai, ja lähtöpamaus tapahtui vasta kello yhdeksän jälkeen illalla! Aika pian pääsi omaa juoksua tekemään! Toinen kilsa oli mulla kisan nopein, joku 4.53 Garminin mukaan, kun siinä tuli reitin parhaat alamäet. Juoksu tuntui ihan hyvältä, ja menin muuten siinä vähän päälle vitosen kilsavauhtia. Mä vilkuilin aika vähän kelloa, ja menin tuttuun tyyliini enemmän fiiliksen mukaan. Tänä vuonna huomasin sen, että happi kulki erittäin hyvin koko matkan... olisinko juossut vähän matalammilla sykkeillä kuin aiemmin?! Sitä en tiedä, koska mulla ei ollut sykemittaria mukana. Reitti oli taas täynnä ohjelmaa ja karnevaalia, ja se oli hauskaa. Joskus tapahtumissa kaipaan musiikkia (oonkin päättänyt ostaa sporttikuulokkeet tätä varten), mutta Midnight Run menee hyvin ilman musiikkia, koska radalla on hälyä ja esiintyjiä vähän väliä. Kahdeksan kilsan kohdalla huomasin, että mulla on vielä mahdollisuudet omaan enkkariin, ja yritin lähteä sitä hakemaan... no, se tyssäsi siihen, että jaloista vain loppui puhti loppua kohden. Radalla tulee aika paljon mäkiä viimeisellä 1,5 kilometrillä, ja mun jaloissa vaan ei ole voimaa tarpeeksi jyystää niitä mäkiä ylös voimalla! Näin enkka jäi vieläkin haaveeksi, ja kellot pysähtyivät maalissa aikaan 51.31. Kyllä mä olen siihen tosi tyytyväinen. Juoksu oli ehjä ja tasainen läpikotaisin, eikä hyytymistä tullut varsinaisesti missään kohdassa mielestäni. En vain tänään saanut itsestäni enempää irti, joten siinä on tämän hetkinen kuntoni! Viime vuoden aika kuitenkin alittui joillain sekunneilla, ja huvittavinta tässä on se, että olen kaikki kolme Midnight Runia juossut 7 sekunnin sisään. Tasaista työtä, vai mitä?!



Oli kyllä kiva juosta kovaa! Fiilis juoksun jälkeen oli taas huikean hyvä, endorfiinit valtasivat kehon. Tämän kaltaiset tapahtumat takaavat sen, ettei paikalta voi lähteä kuin hymyissä suin! Ihmiset ovat iloisia, järjestäjät ovat iloisia ja Helsinki on täynnä kannustajia. Midnight Runin maalisuora on muuten upea kokemus. On hienoa juosta valaistua maalisuoraa pitkin, kun Tuomiokirkon portaat ovat täynnä katsojia. Se fiilis kannattaa kokea! Mä kyllä intouduin taas enemmän tästä, ja nyt on sellainen olo, että voisin hyvin käydä silloin tällöin juoksemassa jonkun vitosen tai kympin kisan, että saan haettua vauhtia. Harvoin sitä tulee omilla lenkeillä painettua noin kovia vauhteja.. kyllä mä ainakin saan itsestäni enemmän irti juoksutapahtumissa, kuin omilla lenkeilläni. Sitä paitsi, juoksutapahtumat ovat kivoja! :)

Olitko sä juoksemassa Midnight Runilla? Millainen fiilis jäi tapahtumasta? Tykkäätkö juosta kympin tapahtumissa?

22 kommenttia:

  1. Jee, kiitos raportista! :) Mä olin mukana ekaa kertaa Midnight Runilla ja tykkäsin kyllä kovasti! Itseasiassa tää oli mulle eka "kisakymppi" ikinä, joten sen puolestakin oli aika jännää! Omaan suoritukseen olin tyytyväinen, vähän jäi hampaankoloon, ettei mennyt alle 50min, kun oli niin lähellä, mutta oman GPS:n mukaan juoksin 10,34km eli jos ne extrat ois ottanut pois niin hyvin olisi mennyt alle, että eiköhän sinne vielä päästä, jos uudestaan uskaltaudun jollekin kympille mukaan! Oli sen verran rankkaa hommaa, haha :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jei, kiva että rapsa miellytti :) Huisia, että tykkäsit tapahtumasta, etköhän sä ens vuonnakin uskaltaudu mukaan! Tällaiset isot tapahtumat on kyllä hienoja!

      Joo, mulla oli ekaa kertaa GPS-kello kympin kisassa mukana, ja olin aika yllättynyt, kuinka paljon sitä extraa tuli.. optimaalisella reitillä olis se oma enkkari parantunut :D Mut ei tuolla pysty niin juoksee, ja ruuhkakin tekee lisämetrejä!

      Mut hyvin sä vedit Karkki, ja ehottomasti menee ens kerralla 50 minuuttia rikki!! Mä voin lähteä sit sun peesiin ;)

      Poista
  2. Tätä oli kiva lukea :).
    Mä olin nyt ekaa kertaa ja oli kyllä huikea tapahtuma! Fiilis oli koko matkan huippu ja oli kyllä siistiä juosta tuolla! Ens vuonna taas. Ja voin nyt sitten lukea itseni niiden ihailemieni ihmisten joukkoon, jotka juoksee kympin alle tu tuntiin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva! :)

      Toi on ihan lempparitapahtuma! Hyvin sä vedit ekan kymppis, tavoitteeseen hienosti! Tunti on mahtava rajapyykki! Onnea!! :)

      Poista
  3. Mäkin kävin tuolla ekaa kertaa ja oli tosi kiva lukea noita fiilistelyitä tänään, kun on vieläkin hyvä fiilis. Ihan sun tahtiin en pinkonut vaan meni 56 minuuttia, mutta koska itse paransin edellisestä Naisten kymppi -tuloksesta, olin tosi tyytyväinen kun pääasiallinen treenikään ei ole ollut juoksua.:) Mustakin tosi kivasti järkätty tapahtuma ja varsinkin helsinkiläisistä kannustajista tuli tosi hyvä mieli matkan varrella. Hyvä kaikki me jotka siellä käytiin!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että ekakertalaisena tykkäsit tapahtumasta! :) Todellakin on syytä olla tyytyväinen, varsinkin kun oma aika on parantunut edellisestä! Mäkin olen tyytyväinen, vaikka ennätys on ja pysyy kivenkovaa! ;) Ei pidä verrata omaa suoritusta kenenkään muun suorituksiin, vaan pelkästään omiin! Mut joo, oli kyllä hyvin kannustajia reitin varrella! Jee hyvä me ja hyvä kannustajat! :)

      Poista
  4. tosi mahtava eka kokemus mullakin!naisten kympin juoksin toukokuussa 1.07 ja nyt 1.03.44 eli parannusta tuli,mullekin!varmasti meen ens vuonnakin.oli kivaa kun mies ja sisko tahoillaan seurasivat etenemistä ja onnitteluja sateli heti maaliin tultua!mulle kymppi on pitkä matka,mutta yritän alkaa treenaamaan niin,että jaksaisin ens vuonna juosta ekan puolikkaani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vou, tosi hyvä parannus edelliseen! :) Kiva, että säkin aiot mennä seuraavallakin kerralla! Toi tulospalvelu on kyl erinomainen myöskin MNR:ssa! Ja vau, puolikkaan haave kuulostaa hyvältä! Tsemppiä haasteisiin!

      Poista
  5. Vitsit mäki tahon vielä joku kerta tuonne tapahtumaan! Taatusti huikee yhteishenki. :) Enkä ole koskaan juossut kisassa kymppiä, joten kiinnostaishan sekin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuut ens vuonna, Satu ;) Ihan upee tapahtuma! Vitsit, sä kyllä pinkoisit hurjan ajan kympillä ;) Kun meet kokeilemaan, niin laita veikkaus pystyyn blogiin, hehe! Oot niin nopee, että olis kiva arvailla ;)

      Poista
    2. Hah:) katotaa joku päivä. :)

      Poista
  6. Hieno juoksu ja kiva raportti! Onnea! Kuulostaa huikealta tuo fiilis tapahtumassa! Joku vuosi mäkin vielä tuun mukaan. Ja Satu myös! ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi :)! Toi fiilis on kyllä mahtava tuolla tapahtumassa! Ehottomasti tuut mukaan, kun oot terve!

      Poista
  7. Ihania fiilistelyjä näissä teidän kisaraporteissa! :) ja hieno juoksu! Heh, tarkkaa työtä olet tosiaan tehnyt. Paidatkin extrakivat tänä vuonna! Mulla on haave, että innostuisin ens keväänä sen verran taas juoksentelemaan, että pääsisin tuonne taas myös! Niin huippu tapahtuma tää kyllä on :) kiva, että pääsit osallistumaan ja jäi hyvät fiilikset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun pääset tunnelmaan näistä rapsoista, ja vuodentakaisiin muistoihin! Ens vuonna oot kyllä taas mukana! Me vaikka poljetaan sun kunto spinningissä siihen pisteeseen ;) Ja edelleen voin lähteä lenkkikaveriksi joku kerta, kun innostut taas! Paita oli tänä vuonna hieno! Vähän noi henk.koht. menot heikensi valmistautumista, mutta juoksu toimi hyvänä pään nollauksena...

      Poista
  8. Hitto työ tytöt ootte kovassa kunnossa! Vai oonko mä vaan huonossa kunnossa?? :D Kovaa saisi pinkoa noihin aikoihin...On kai se uskottava, että se juoksukunto ei parane kuin juoksemalla, kuten sä sanoit. Ei auta nuo pallopelit siihen. Leuka rintaan ja nöyränä lenkille... :P
    -Heikki-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja anteeksi, korjataan naiset, ei tytöt:)

      Poista
    2. Hih, "tytöt" kuulostaa ihan kivalta, kunhan se ei tuu väärässä yhteydessä, alentavana! Tossa se ei ollut ;)

      Ja et oo huonossa kunnossa taatusti, mutta kyllähän juoksukestävyys varsinkin kasvaa vaan juostessa! Pallopeleistä tulee sellaista räjähtävää voimaa ennemminkin! Eli otapa vaan se viikottainen juoksulenkki ohjelmaan ;)

      Poista
    3. Mä päätin, että otan pidemmän, rauhallisen lenkin ohjelmaan. Mutta lievensin sitäkin jo, että myös pyöräily. Siinä pysyy sykkeet paremmin tasaisena. Juostessa tuppaa nousemaan herkästi liian korkeelle ja kaikki mäet vaikuttaa heti. Ja alotinkin jo sunnuntaina! Pyörällä aattelin mennä, mutta se vaihtu hölkkään. Ja 1.30 tuli juostua, pisin lenkki koskaan:) Vauhti on hidas, että syke ei nousis, mutta ei tuokaan pahalta tuntunu. On ne kuntorastit jotain auttanu:) Kiitos vaan perseelle potkimisesta, että tuli lähettyä :D

      Poista
    4. Mahtavaaa! 1,5 tuntia kevyellä vauhdilla on just passeli! :) Mut ole tarkkana, ettei tuu liikaa iskutusta kerralla, tai liian useasti. Siis että yhtäkkiä jos alat lenkkeillä noin pitkiä lenkkejä, niin jalat voi olla toista mieltä... voit lievittää iskutusta juoksemalla osan matkaa vaikka poluilla tai pururadalla! Pyörälenkki on myös hyvä vaihtoehto!

      Hih, eipä mittään! Kiva kuulla että pystyn motivoimaan ihmisiä täällä ;)

      Poista
    5. Joo, ei pelkoa, että innostusin:D Pitäs olla aina uutta maisemaa tai joku kaveri tai jotain:) Jos nyt kuitenkin yrittäs pitää sen mukana, joka toinen viikko pyöräillen vaikkapa. Ja talvella hiihtoa, jos/kun lunta vaan tulis! Joo, mieluiten itekin juoksen vähän pehmeemmällä kuin asfaltilla. Pyrin löytää aina hiekkatietä edes, jos ei pururataa/polkua ole tarjolla.

      Poista
    6. Kuulostaa hyvältä :)! tuuhan kertomaan, miten alkaa sujumaan!

      Mäkin ootan lumisempaa talvea, että pääsis oikeasti hiihtämään! Ostin viime talvena uudet suksetkin! :)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)