torstai 26. maaliskuuta 2015

Lapin kaipuu

Olen aloittanut blogin kirjoittamisen marraskuussa 2012, joten en ole blogissani juuri kirjoittanut Lapin reissusta, jonka teimme kesällä 2012. Olen kyllä kirjoittanut vaellusreissusta, jonka teimme saman reissun yhteydessä. Karhunkierros oli aivan sairaan upea kokemus, ja todellakin ensi kesänä on taas vaellusreissun vuoro! Kuljettiin tuolloin 80 kilsan reitti Oulangan kansallispuiston ja Rukan alueella. Tuohon pohjoisen reissuun kuului myös pieni asuntoautoreissu Lapissa. Ajoimme länsirannikkoa pitkin kohti pohjoista ja pysähdyimme kunnolla Kilpisjärvellä ja sitten ajelimme Norjan puolella ja palasimme takaisin Suomen puolelle. Yövyimme Sallassa ennen Karhunkierroksen aloittamista.


Poronkäristystä Kilpisjärvellä


Saanan huipulle vie pitkät portaat...



Ihan huipulle asti ei ehditty saunavuoron vuoksi, mutta kauniit maisemat silti :)


Norjan puolella oli putouksia


Ilma muuttui todella nopeasti, kun vesisade lähestyi nopeasti


Tämä kuva on Leviltä


Sallassa oli kaunis auringonlasku ja upeat maisemat


Reissun kohokohta oli kuitenkin vaellus - Karhunkierros siis!


Maisemat oli huikeet ja vaihtelevat!


Ja maasto mäkinen ennen saapumista Rukalle - mutta kyllä mieli lepäsi!

Voisin koska vain palata tuonne Lapin maisemiin. Ja onneksi pääsenkin, kun kesän kohokohtana on Nuts Pallas -juoksu. Hetta-Pallas vaellus on ollut yksi haaveeni, ja nyt pääsen sen juoksemaan läpi. Voi olla, että muuten ei tule lähdettyä Lappiin asti kesällä, mutta vaellusreissu on joka tapauksessa suunnitteilla johonkin lähemmäs. Kyllä meidän molempien mieli vetää metsään ja luonnon keskelle. 

Onpas ihanaa, kun kesä on vielä edessäpäin, ja voi suunnitella kivaa ohjelmaa! :)

Oletteko te jo suunnitelleet kesän reissuja? Aiotteko vaeltamaan tai muuten Suomen Lappiin? Onko teillä suositella jotain kivoja vaellusreittejä etelä- tai keski-Suomessa? :)

18 kommenttia:

  1. Lappi <3 Voi kun pääsisikin vaeltamaan. Joskus vielä! Mulla ei varmaan tule sen kummempia reissuja kesälle. Tai kattoo nyt. Oon käyttänyt matkustelurahat aika moninkertaisesti itseni kuntouttamiseen. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tosiaan sun kroppa tulee siihen kuntoon, että vaelluksetkin tulevat mahdollisiksi :) On se luonnossa oleminen vaan aivan huiman rentouttavaa! Ja voi, loma voi olla onnistunut ilman reissujakin ;)

      Poista
  2. mä olen kyllä haaveillut kesälomalla lapin reissusta, kun muuten on suomea kierrelty aika hyvin viime vuosina. lapissa oon käynyt aina vain talvella! ollaan ajateltu että mentäisiin autojunalla mahdollisimman pohjoiseen ja käytäis ihan norjan puolella asti (itse en ole koskaan käynyt). pidempiä vaelluksia ei ole suunnitelmissa, mutta kyllä tuo luonto ja päiväretket ois ehottomasti se syy minkä takia sinne lähdettäisiin! :) toivotaan että suunnitelma toteutuu..kiva, että sulla on ainakin yksi lapinreissu tiedossa ja yksi haave taas toteutuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin oon vaan kaks kertaa ollut Lapissa, kerran talvella, kerran kesällä. Tykkään molemmista, mutta toki kesällä pystyy olemaan pidempiä aikoja ulkona, kun ei ole niin kylmä :) kuulostaa ihanalta noi suunnitelmat! Mä haaveilen myös autoreissusta Norjaan, mutta tällä kertaa ehkä tuonne keski-Norjan vuonoille! :)

      Poista
  3. Ihania kuvia! Me ollaan oltu lappireissuilla vaan talvisin, mutta kovasti suunnitellaan ja haaveillaan ruskavaellusreissuja. :) Kesä menee varmastikin töiden lisäksi ihan järvi-Suomessa mökkeillessä, mutta elokuun jälkeen toivon pääseväni lapin reissulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kesällä tai syksyllä kannattaa ehdottomasti lähteä myöskin! Vaellusreissut on kyllä mahtavia! eli ihania suunnitelmia siellä, toden totta! Kesä järven rannalla, syksy vaeltamassa - ei paha ;)

      Poista
  4. Komeita maisemia! Lappiin pitäisi joskus lähteä itsekin vaeltamaan:)
    Tässä yks linkki mistä löytyy meidän alueen eri reittejä: outdoors.visitkarelia.fi.
    Esimerkiksi Susitaival tai Karhunpolku on pidempiä, jos ne kiehtovat. Ja kulkevat välillä aika syrjässä, kuten nimet kertovat;)
    - H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö? Lappi on ihana! :) Kiitos linkkivinkistä! Täytyypi tutustua!

      Poista
  5. Tulipas nälkä kun näki ton poronkäristyksen :P Teidän Lapin reissu kuulosti aika makeelta! Mäkin haluaisin vielä joskus käydä tekemässä Karhunkierroksen kokonaisuudessaan. Viime kesänä käytiin vaeltamassa siitä 35 kilometrin pätkä (se loppuosa, päättyen Rukalle) ja sieltä syttyi aikamoinen vaelluskipinä. Ennen tota ei oltu vaellettu koskaan ennen niin että oltais yövytty luonnossa, joten oli hieno kokemus :) Nyt uskaltaisi lähteä useammankin yön vaellukselle, kun vähän pääsi näkemään millaista se on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poronkäristys on kyllä hyvää :)! Teilläpä oli ne rankimmat 35km varmasti! KK on kyllä kaikkinensa niin upea, että voin kyllä suositella sitä konaisuudessaankin! Mutta onhan noita muitakin upeita kohteita! Meillekin toi Karhunkierros oli ensimmäinen kunnon vaellus, ja kipinä kyllä syttyi - ensi kesänä on päästävä edes viikonloppuretkelle :)

      Poista
  6. Me ollaan menossa UKK-puistoon ensi kesänä ekalle pidemmälle vaellukselle. UKK-puisto valikoitui siksi että on helppo kohde näin aloittelijoille. Merkittyjä reittejä ei ole, mutta tallautuneita polkuja ja vakiintuneita reittejä tuvalta toiselle riittää. Lähinnä jännittää se, ettei siellä nyt mitään "kansanvaellusta" olisi, mielellään mennään ihan omassa rauhassa.

    Keski-Suomessa hyvä paikka on Seitseminen (hah, muustahan meillä ei ole kokemustakaan, mutta ei valittamista), varsinkin Kirkas-Soljasen taukopaikka on hieno, eikä ennen juhannusta ollut kuin muutama ihminen siellä liikkeellä (jos sitä omaa rauhaa kaipaa). On mun mielestä sellainen helppo aloittelijoiden kohde ja hyvä viikonloppukohde, ja siellä on helppo suunnitella rengasreittejä jos niistä tykkää. Tässä linkki kun itse oltin. http://innostuksiani.blogspot.fi/2014/06/seitsemisella-16-1862014.html

    Tuo Karhunkierros on kyllä varmasti hieno, ja itsekin meinataan se joskus vielä vaeltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. UKK kuulostaa kyllä mainiolta vaelluskohteelta! :) Oma rauha on kyllä metsässä olemisessa mielestäni aika tärkeetä! Sitähän ei välttämättä suosituilla reiteillä saakaan.

      Seitseminen kuulostaa mahtavalta! Toi vois todellakin olla yksi kohdevaihtoehto! On sen verran lyhyt matkakin, että vois ihan viikonlopuksikin lähteä! Ei paha ;)

      KK on kyllä mainio :) Tosi monipuolinen ja vaihteleva luonto!

      Poista
  7. Upeita maisemia! Mulla on kanssa herännyt taas Lappikaipuu, en ole käynyt siellä 2008 vuoden jälkee (!!!). Tuolloin oltiin vaeltamassa Kuusamossa viikon ajan hiihtoporukalla.
    Ehkä ensi vuonna hurautetaan etelän biitsien sijasta Lappiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lappi on kyllä ihana <3 Uijjj, hyvältä kuulostaa hiihtoporukan vaellusreissukin =)

      Jep, joskus nuo Lapin tunturit voipi olla hyvä vaihtoehto biitseille ;)

      Poista
  8. Kiinnostaisiko 24h rogaining lapissa? Tuli ilmoittauduttua wrc:hen, mutten pääse osallistumaan, eikä pari usko löytävänsä sijaista tilalle. En ole vielä osallistumista perunut, mutta uskoisin, että on riittävän pätevä syy saada järjestäjiltä rahaakin takaisin. Mutta siis joukkueen jäseniä pystyy muuttamaan ja luulisin, että nimeäkin, jos sinne joku innostuisi lähtemään. On aika hienoa aikaa lapissa. Suvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, olis kyllä kiinnostanutkin, mutta on toi matka sen verran pitkä, että taitaa jäädä välistä. Tulee itse lähdettyä Lappiin jo sinne Hetta-Pallas -vaellukselle heinäkuun lopulla. Mutta itekin olen miettinyt tuota, että vois olla kivaa! Kiitos siis tarjouksesta, mutta pitää kyllä kieltäytyä tällä kertaa... tai lupaan vielä harkita haha :D

      Poista
  9. Oi ihania Lapin kuvia ja tunnelmia! Tuli omatkin muistot viime kesältä vyöryen takas mieleen. Erityisesti se puusauna Kilpisjärven rannalla valtaisan ukkoskuuron aikaan, ahh❤ Olen pyörinyt "oikeassa" Lapissa jonkin verran kun kotikoti on kuitenkin Etelä-Lapissa. Ehkä siksi Lapista puuttui mulla pitkään sen eksotiikka, mutta nykyään arvostan sitä tosi paljon! Kesäsuunnitelmat on muuten auki, mutta ainakin me mennään metsään meidän Lapin mökille kuten aina ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi maisemat on kyllä ihan huiput ja Kilpisjärvi oli ihana! :) Se puusauna oli paras!! Mulla ei ollut siitä mökistä oikein hyvää kuvaa, joten en voinut laittaa. Kuvista päätellen meillä oli tyyni ilta, mutta upea kokemus se oli silti. Kuumat löylyt ja hyisen kylmä vesi, ai että. Tunturit ympärillä. Mahtavaa, että nykyään arvostat enemmän Lappia taas. Varmaan vuodet etelässä ovat tehneet tehtävänsä. :) Lapin mökki kuulostaa upealta, missäpäin se teillä olikaan? :)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)