tiistai 27. tammikuuta 2015

Mitä Hanna tekee, kun se ei sporttaile?

Usein olen miettinyt, että blogistani voi saada kuvan, etten muuta teekään, kuin urheile. Aina kirjoittamassa liikunnasta ja liikunnan riemusta.. voiko se riemu olla aitoa? Kyllä voi, kerron vaan! Mutta niin tekee moni muukin asia elämässä mut onnelliseksi ja riemuikkaaksi. Harrastan kuitenkin keskimäärin liikuntaa ralle 10 tuntia viikossa, joten aikaa on myös paljon muuhun. Kun vähennetään viikottaiset työtunnit ja nukutut tunnit sekä liikuntaan menevä aika, jää mulle ainakin reilusti yli 50 tuntia viikossa kaikkeen muhuunkin! Loppujen lopuksi aika pieni osa elämästä menee liikuntaan, vaikka kuvittelee olevansa liikunnallinen ihminen.

Mä ajattelin päästää lukijoita vähän pintaa syvemmälle nyt. Mun blogini on painottunut pääosin liikuntaan, mutta suurena osana hyvinvointia on myös muut puuhailut ja harrastukset, jotka eivät ole sporttailuja. Hyvinvointi on kokonaisuus, johon kuuluu niin henkinen, kuin fyysinenkin hyvä olo. Pitkät yöunet, liikunta, työssäviihtyvyys ja hyvä ravinto ovat tärkeitä, mutta myös sillä on väliä, miten muuten täyttää elämää. Mä tykkään olla paljon kotona ihan omassa rauhassa, mutta tykkään myös nähdä ystäviä. Ystäväpiirini ei ole kovin laaja, mutta mulle ystävät ovat todella tärkeitä, kuten myös muut läheiset.

Mutta mitäs se Hanna puuhailee silloin, kun ei liiku? Tässä vähän osviittaa...



Tykkään laittaa ruokaa. Ruuanlaitto on mulle intohimo ja superihanaa vapaa-ajanviettoa. Mulla ei oo ongelmaa tehdä arkisinkaan hieman työläämpää ruokaa, jos vaan saan aloittaa siten, etten ole nälissäni. Viikonloppuisin sitten tehdään yleensä ruokaa vielä vähän pidemmän kaavan kautta. Nyt meillä on alkamassa parin ystäväpariskunnan kanssa "3 pariskunnan illallinen", jossa jokainen pari vuorollaan tarjoaa illallisen toisille. Ihan huippua!



Tykkään harrastaa kulttuuria. Käydään silloin tällöin keikoilla, vähän useammin leffassa tai katsotaan kotona leffaa. Tykkään käydä tapahtumissa, kuten Street food carnivaleilla tai stand up -esityksessä, tykkään käydä katsomassa urheilua... Helsinki on siitä hyvä paikka asua, että täällä on huippu tarjonta kaikkea tekemistä ja tapahtumia!



Tykkään pelailla lautapelejä! Meillä on kaveripiirissä oikein lautapelihulluja, ja lähes viikottain pelaamme jotain peliä jollain porukalla. Välillä pelaamme kevyitä pelejä, mutta yleensä pelaamme jotain kunnon strategiapelejä. Parhaimmillaan lautapeli on kestänyt lähes työpäivän ajan, kun pelasimme Game of Thrones -lautapeliä. Heh!



Rakastan olla kotona, kerroinko jo? ;) Sohvalla rentoilua, ruokapöydässä istumista... koti merkitsee mulle paikkaa, jossa kaikki on hyvin ja jossa on rauhallista ja rentouttavaa olla. Lataan kotona akkuja!



Tykkään käydä luonnossa kävelemässä ja retkeilemässä. Telttailua pitää päästä ainakin kerran vuodessa tekemään ja luontoon muutenkin aina välillä. Nautin rentoutumisesta saunassa, nautin joutenolosta esimerkiksi maalla anoppilassa tai perheeni kanssa tai vaihtoehtoisesti jossain mökillä vaikka ystävien kanssa. 

Sellaisia juttuja minä tykkään tehdä vapaa-ajallani muun muassa. Tuliko jotain yllätyksiä? Mitä sinä tykkäät tehdä silloin, kun et ole töissä tai liikkumassa? Mikä on sulle henkireikä? 

34 kommenttia:

  1. Samaistun ainakin näihin: ruokaa on kivaa laittaa, paitsi nälkäisenä ;) kotona on kiva olla, siellä rentoudun parhaiten ja juuri varattiin liput seuraavalle stand up keikalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuu, paljon samoja mieltymyksiä juoksun lisäksi siis ;) Mäkin haluaisin taas katsomaan stand upia tai pitkästä aikaan jotain teatteriesitystä :)

      Poista
  2. Näinpä näin, paljon on muutakin elämää kuin liikuntaa. Onneksi:) Ihania juttuja! Mun mies myös harrastaa lautapelejä, mutta mä en oo vielä siihen syttynyt:) Tykkään lukea, kirjoittaa, kokkailla ja leipoa.. viettää aikaa ystävien kanssa jne. Peruselämää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, onneksi :) Sun pitää joskus mennä kokeilemaan jotain lautapelejä kans, ne on ihan superkivaa ajanvietettä :) Pelaako hän ihan tavallisia lautapelejä vai oikein jotain keräilypelejä? Ihania peruselämän juttuja siellä tykätään tehdä :) <3

      Poista
  3. Mäkin tykkään olla kotona. Yleensä askartelen koruja, kudon tai virkkaan, leikin koiran kanssa, luen tai oleilen netissä. Joskus katson myös telkkaria. Me tykätään myös lautapeleistä ja etenkin strategiapeleistä ystävien kanssa. Ruuanlaittokin on kivaa, etenkin viikonloppuisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oij, sulla on ihania kotipuuhailuja, jotenkin perinteikkäitä! Kyllä mäkin telkkaria katson, mutta useammin jotain sarjaa Netflixistä tai muualta, tv-lähetyksiä tulee harvoin katsottua. Oij, lautapelit on kyllä ihan lempparipuuhaa, tykkään! :)

      Poista
  4. Tää oli kiva kirjoitus! Mukavaa vaihtelua liikuntajuttujen lomaan. :) Ei oikeastaan mikään tullut yllätyksenä, kun nämä jutut on täällä blogissa vilahdelleet ennenkin. :)

    Mäkin rakastan kotona olemista! Vapaa-aikana tykkään lukea, nähdä kavereita ja touhuilla koirien kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi tykkäsit, vaikka toki nämä jutut onkin vilahdelleet blogissa aiemminkin.. nyt vähän kootusti muutakin kuin sporttijuttuja :)

      Ihania juttuja sullakin vapaa-ajan puuhina! Mullakin haaveissa kasvattaa perheen kokoa neljällä tassulla joku päivä :) <3

      Poista
  5. Tää oli kiva kirjoitus. Minäkin olen melko koti-ihminen. Tykkään lukea, katsoa leffoja ja urheilua. Etenkin hiihtolajeja on mukava katsella. :) ruoanlaitosta tykkään myös silloin kun saa rauhassa tehdä jotain erikoisempaa ruokaa ilman nälkää ja kiirettä. Arkisin se ei yleensä onnistu kun ruokaa pitää saada nopeasti! :)
    Meillä menee pari kuukautta että päästään muuttamaan meidän unelmataloon, siellä pääsee sit laittamaan puutarhaa ja kasvattamaan vihanneksia yms. Siitä oon innoissani! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä Anna, ihan mahtavaa, että pääsette unelmaTALOON :) Ihan superia!! Mäkin haaveilen "punaisesta tuvasta ja perunamaasta" ;) Muutatteko sinne nykyiselle asuinpaikkakunnalle?

      Muutoin on aika samoja fiiliksiä vapaa-ajasta. Kotona oleminen on vaan niin parasta, kun on niin rentoutunut olo. Mä oon kans katsonut urheilua paljon, ja tällä hetkellä ampumahiihto on suosikki.. Kaisa on niin sympaattinen urheilija!!

      Poista
    2. Muutetaan Vihtiin, eli matka pääkaupunkiseudulle pysyy edelleen kohtuullisena. Käydään molemmat Espoossa töissä, joten työmatkatkaan ei kauheasti pitene. :) Oli pakko tarttua tilaisuuteen kun löyty ihana talo ja hinnatkin on nyt melko alhaalla.
      Ampumahiihtoa seuraan paljon itsekin. Kaisa on kyllä hieno urheilija ja älyttömän kovassa kunnossa!

      Poista
    3. Kun sattui ampumahiihto silmiin niin jo työnkin puolesta pitää vähän mainostaa, että tulkaahan sitten isolla joukolla tänne Pohjois-Karjalaan katsomaan mm-kisoja ja kun Kaisa pokkaa mitaleja! Ei välttämättä toista tilaisuutta ihan heti tule;)
      -H

      Poista
    4. Kuulostaa ihanalta! :) Todellakin, ihan oikein tarttua tilaisuuteen! Täytyy ens kerralla vähän udella lisää teidän uudesta talosta! Hei, mennään joskus työpäivän jälkeen lenkillä, kun käyn itekin Espoossa töissä ;)?

      Juu, toivotaan Kaisalle hyvää virettä myös loppukaudeksi! Etenkin kotikisoihin toivon tarkkaa sihtiä ja kovaa hiihtoa :)

      Poista
    5. Heikki, tekisi kyllä mieli tullakin, mutta voipi olla, että tyydyn telkkariin tällä kertaa! Aiotko itse mennä katsomaan?

      Poista
    6. Pitäähän se mennä kun kulmilla kisaavat. Ainakin ne viikonlopun kilpailut varmaan, mutta toki jos menestystä tulee niin ne viikolla olevat normaalimatkan kilpailutkin voivat houkuttaa:) Televisiosta se laji kyllä on paras seurata kun pysyy parhaiten kärryillä, mutta kuten sanottu, ei näitä mahdollisuuksia usein tule niin on se paikan päällekin mentävä:)
      -H

      Poista
    7. Joo, mene ihmeessä! Itekin menisin, jos olis edes vähän lähempänä! :)

      Poista
    8. Joo, mennään lenkille joku päivä! :) Missä päin espoota sun työpaikka on? Mä oon töissä keilaniemessä.

      Poista
    9. Tietkö, oon Innopolissa, tosi lähellä siis ;) Sovitaan vaikka whatsapilla, mulle kävis ensi viikolla esim tosi hyvin :)

      Poista
  6. Täälläkin koti-ihminen :) kiva postaus!

    VastaaPoista
  7. Onko toi elokuvateatterikuva Orionista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä oo muuten Orion, vaan se on Maximista. Vanha teatteri sekin...
      http://nyt.fi/a1305904585826

      Poista
  8. Mulla tää menee vähän kausittain. Syksyllä tuntui, että vain ahdistuin kotona istumisesta ja mieluummin olinkin aktiivisesti menossa viikonloppuisinkin, kun taas nyt musta on aivan ihanaa vaan maata kotona ja OLLA. Riippuu paljon sen hetkisestä elämäntilanteesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo, elämäntilanne ratkaisee paljon. Mulla on jo pitkään ollut hyvin rauhallinen olo mun elämässä, se on mennyt pidempään jo hyvin tasapaksusti ja koti on todellakin paikka, joka antaa siihenkin seinät. <3 Kiva, että osaat taas vaan OLLA ja rentoutua kotona.

      Poista
  9. Tismalleen samoja asioita löytyy munkin listalta :) Ruoanlaitto, leffat, luonto, sauna... Kotona oleskelu on tosi tärkeää ja sille pitää aina muistaa järjestää tarpeeksi aikaa!

    Oi että, lautapelit on kyllä yksi parhaimmista asioista mitä voi porukalla tehdä! Niitä tulee pelattua ihan liian harvoin. Hih, en tiennytkään että Game of Thronesista on olemassa lautapeli :D Uutta tuotantokautta odotellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, ompas meillä tosiaan paljon samoja juttuja! Hulluksi tulisi, jos ei ehtisi olla tarpeeksi kotona. :) Viihdyn niin hyvin itekseni!

      Heh, joo, Game of Thrones lautapeli ei oo tyypillinen fanipeli sarjalle, sillä se on tosi pitkä ja strateginen. Mutta hyvä silti ;) Ja TODELLAKIN, uutta kautta odotellessa... huhtikuussa sitten, jee!! :)

      Poista
  10. Kivaa lukea mitä muuta teet urheilun ohella :) aikalailla samat jutut kiinnostavat muakin. Ja vaikka kovasti kotikaupungistani Salosta tykkään, niin allekirjoitan ton Helsingin hyvän kulttuuri-, urheilu- ja tapahtumatarjonnan - ehdoton isojen kaupunkien etu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit :) Mä en oo oikein koskaan ollut kunnolla Salossa, aina ajelen vain ohi Turkuunpäin mennessä. Voisi joskus pysähtyä... heh. Helsingissä on puolensa ja toisaalta taas niitä miinuksiakin löytyy paljon. :)

      Poista
  11. Ruoka ja syöminen on kyl niin parasta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on :)!! Ehdottomasti yksi elämän suurista nautinnoista!!!

      Poista
  12. No eipä tullut yllätyksiä, hihii! ;) Taidan jo tuntea sua sen verran! :) Vapaa-ajalla mulla menee kyllä paljon aikaa lukemiseen. Luen blogeja, lehtiä, artikkeleita, somejuttuja jne. Kirjoja tulee luettua lomalla, koska saan koulukirjoista arkena ihan tarpeeksi! :D Lisäksi tulee tietysti vietettyä aikaa Milan kanssa ja ulkoiltua, laitettua ruokaa, katsottua telkkaria, nähtyä kavereita..jne. Tykkään kanssa olla tosi paljon kotona omien rakkaiden kanssa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, joo, kyl sä taidat mua jo tuntea ;)! Mullakin menee blogien lukemiseen paljon, mutta lehtiä tai kirjoja tulee selkeästi vähemmän luettua... samoja kivoja juttuja sullakin tulee tehtyä. Rakkaiden kanssa on ihan parasta viettää aikaa <3! Ps. Hei, otetaanko sun reissun jälkeen lenkki siellä sun huudeilla, niin tulisin moikkaa Milaa samalla? ;)

      Poista
  13. Kiva postaus :). Mä tykkään kattoa telkkaa/leffoja, käydä keikoilla ja myös ihan vaan olla kotona tai viettää perheen kanssa aikaa kotona tai jossain muualla. Netissä tulee kans roikuttua lukemassa blogeja tai facessa jossa pidän paljon yhteyttä kavereiden kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit :)! Sä käytkin paljon keikoilla.. pitäs itsekin ryhdistäytyä hehe :) Joo, mä roikun jopa vähän liikaa netissä, mutta toisaalta, se on aika "sosiaalista" kuitenkin... :O :)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)