tiistai 21. lokakuuta 2014

Yksi pieni päätös, suuri vaikutus

Mun kello soi tänään vähän aiemmin, kuin normaalina arkiaamuna. Hetken torkkua painaessa mietin, minkä ihmeen takia? Kunnes muistin, että olin tosiaan laittanut repun valmiiksi uimareissua varten. Olin jo illalla suunnitellut, että aamulla menen uimaan ennen töitä. Pienen hetken mietin, kuinka sänky houkuttaisi enemmän, kuin aamu-uinti. Jos jäisinkin lämpimän peiton alle? Miksi ihmeessä olen saanut päähäni edes kokeilla tätä hullutusta? Mennä nyt aamuseiskalta uimahallille?

Sitten muistin, miksi olin lähtenyt tähän hullutukseen. Olin ajatellut, että aamu-uinti herättää mukavasti ennen työpäivää. Ehkä, jos tämä kokeilu toimisi, voisin joskus kokeilla aamu-uintia niin, että päivällä tekisin toisen treenin?! Tänään aamu-uinti olisi ainoa treeni. Mietin, että uinti voisi toimia aamulla, kun vesi itsessään herättää varmasti treeni-moodin päälle. Sen sijaan aikaiset juoksulenkit eivät houkuta yhtä paljon. Toki kokeilemalla sekin selviäisi. Niin päätin kuitenkin nousta sängystä ylös, syödä banaanin, pukea ja lähteä hallille. Kaikki oli valmiina repussa, joten lähteminen oli helppoa, kun olin sen suunnitellut jo illalla. Tässäkin huomaan, että hyvin suunniteltu, on jo puoliksi tehty. Jos reppu ei olisi ollut valmiiksi pakattuna, olisin takuulla jäänyt kotiin... sinne lämpimän peiton alle.


Uimahallilla heräsin kunnolla, ja tajusin aamutreenin merkityksen. Lopulta en herännyt paljoa aiemmin (koska mulla on liukuva työaika), ja olin kuitenkin nukkunut normaalin verran yöllä. Kahdeksan tuntia siis. Uinti sujui pelkän banaaninkin voimalla kivasti, vaikka en ollut pitkään aikaan käynyt uimassa. Nyt asioihin tulee muutos, sillä uinti on oikeasti kivaa, ja se on taas osana mun ensi kesän tavoitteita. Yksi syy, miksi menin uimaan aamulla, oli se, että aamulla tuo suosittu uimahalli työpaikkani lähellä on vähemmän ruuhkainen kuin päivällä. Tosin, huomasin nytkin, että halli täyttyi loppua kohden. Seuraavalla kerralla täytyy siis olla vielä aiemmin liikkeellä ;)

Aamu-uinti todellakin antoi virkeyttä työpäivään! Kannatti todellakin tehdä se pieni päätös, ja nousta sängystä normaalia aiemmin. Olo on onnellinen ja hyvä. Myös vielä näin iltapäivällä. Jos ei kokeile, ei voi tietää, toimiiko jokin asia omalla kohdalla. Hyvän elämän aivaimet koostuvat pienistä oivalluksista ja päätöksistä.

Mikä sun pieni päätös oli tänään tai tällä viikolla? Oletko kokeillut aamutreeniä?

18 kommenttia:

  1. mä suunnittelen treenejäni vieläkin sängyn pohjalta,kun tää flunssa ei halua poistua.muuten kyllä välillä laitan kanssa kellon soimaan ja juoksen aamulla,vaikka vaan puoli tuntia,sekin tuntuu tosi hyvälle,mutta vaatii kyllä illalla tehtyä päätöstä ja tavaroiden valmiiksi laittamista.kuntosalillakin oon joskus käynyt aamulla..nyt kun aamulla on pimeää,joutuu keskustelemaan itsensä kanssa jatkaako uniaan vai lähteekö urheilemaan..hyvää se kyllä lopulta tekee!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla on sitkeä flunssa! :( Paranemisia! Mä en osaa juosta aamulla.. mut pitäs ehkä kokeilla! ;) Kuntosali vois myös toimia aamutreeninä! Aamulla vaatii luonnetta nousta sängystä, mutta yleensä se kyllä on vaivan arvoista ;)

      Poista
  2. Hyvä Hanna! :) Se on jännä miten aamutreenistä tulee niin hyvä fiilis! Se on varmaan se, kun on saanut itsensä kammettua ylös sieltä sängyn pohjalta kovalla työllä! :) Mun pitää myös ryhdistäytyä aamutreenien suhteen, kohta on pimeätä, vaikka treenaisi mihin tahansa aikaan päivästä :D Mä voisin tulla sun kanssa joku aamu uimaan Tapiolaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotain siinä aamutreenissä täytyy olla, kun siitä tulee niin hyvä fiilis!! :) Kokeile säkin aamutreeniä taas! ..ja joo, ilman muuta, tule vaan joku kerta Tapiolaan, mutta seuraavaksi aion olla siellä jo klo 6.30 ;)

      Poista
  3. Ihailtavaa toimintaa! :) Minäkin oon joskus vuonna nakki käynyt jonkin verran uimassa ennen töitä ja sen jälkeen on kyllä ollut koko päivän ihana olo ❤ ylipäätään on absurdi tunne kun kello on 7.50 ja on ehtinyt käydä jo uimassa ja saunassa! Pointsit siis sulle kun jaksoit :) Mun pieni päätös oli voittaa parkkeerauspelko ja mennä sinne taidejoogaan! Huominen päätös on kevyt lenkki ja päälle pienet kahvakuulat. Vai onko se sittenkin vain aie, tai haave...?! Aika näyttää ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös? :) No on kyllä aika absurdi olo kun treeni on tehty ennen aamukasia. Huh. Vielä oli hämärää, kun tulin ulos hallista. Tuo kuva on silloin otettu. ;) Jee, toi jooga oli varmasti huikea elämys!! Saitko tehtyä lenkin, vai jäikö haaveeksi? ;)

      Poista
  4. Itse teen kaikki lenkit ja kolme viikon neljästä salitreenistä aina aamuisin, ihan parasta ja sopii mulle! Juoksemani lenkit ovat 10-15 kilsaa ja hyvin riittää energiat vaikka tyhjällä vatsalla menenkin :) Kai se on niin ihmisestä kiinni ja tottumiskysymyskin. Siitä saa vaan niin hyvän olon päivään kun aloittaa aamun treenillä. Käyn usein salitreenin päälle vielä uimassakin, aamuinen uimahalli on vaan niin ihanan hiljainen ja rauhallinen siihen iltahälinään verrattuna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No huh, nostan hattua!! Noin pitkät lenkit ja salitreenit aamuisin, huhhuh. Kai silläkin on vaikutusta, kuinka syö illalla, että jaksaako aamulla "tyhjällä" vatsalla. Mut oon samaa mieltä, että aamulla tulee hyvä olo treenin jälkeen! Jep, myös ihan myöhäisin mahdollinen aika uida on toinen hyvä aika! :)

      Poista
  5. Go Hanna! Kandee kokeilla sitä kevyttä hölkkääkin! Raitis ilma tekee ihmeitä aamulla ja alkuun 30-40 min riittää, mutt vitsit mikä määrä energiaa siitä tulee päivään :)!! Mäkin ajattelin ens viikolla palauttaa sen muutaman aamusetin viikkoon, johon jo ehdin kivasti tottua ennen Vaaroja! Kaipaan sitä energiaa :)

    Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, Tiina! ;) ehkä voisin joku kerta kokeilla hölkätäkin... tää työmatka on vaan aavistuksen ongelma... mut ens viikolla meen vielä pari kertaa pyörällä, sekin on aika virkistävää! Ihanaa, että oot löytänyt aamujuoksusta energian lähteen! :)

      Poista
  6. Mulla on aamutreeniin viha-rakkaussuhde. On aina voitto saada itsensä sängystä ylös, mutta vaikeaa se on. Onneksi joka aamu tulee nykyisin 20 min pyöräilyspurtti töihin, 4 km ylämäkeä! :D¨Oot kyllä ollu reipas, ehkä mäkin hilpaisen joku aamu uinnille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, viha-rakkaussuhde tosiaan xD ihana aamuspurtti sulla, jeea! Se on varmaan jo tarpeeksi herättämään aamulla! Aamu-uinti voi olla hyvä treenimuoto, josta lähteä liikkeelle!

      Poista
  7. Aamu-uinti on varmasti virkistävä aloitus päivälle :)

    Mä sijoitan salitreenit aina arkiaamuihin, koska siitä vaan saa uskomattomasti energiaa työpäivään. Kun laittaa kaikki kamat valmiiksi edellisenä iltana niin saa sujuvan lähdön. Tuntuu että aikaakin jotenkin säästyy päivässä, kun ei tarvitse enää töiden jälkeen lähteä salille. Suuri plussa on myös se että aamuisin salilla ei ole kuin pari muuta ihmistä, joten voi treenata ihan rauhassa :)

    Aamuisin liikkuminen taitaa olla vähän tottumiskysymys, mutta juokseminen aamuisin ei ole mun juttu. Pitää olla ainakin pari-kolme tuntia hereillä ja antaa aamupalan kunnolla imeytyä ennen kuin voi kuvitellakaan juoksemista, joten siksi juoksulenkit sijoittuu melkein aina viikonloppuihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, uinti on sopivan matalasykkeistä tekemsitä aamulle :)

      No totta, ajan säästön kannalta aamutreenit on oivat, kun sitten ei "tartte" illalla olla tehokas ;) Tosin saman verran sitä aikaa on joka tapauksessa vuorokaudessa! Mitä sä syöt ennen aamusalia?

      Totta, tottumiskysymyksiähän nämä on. Mä kokeilen totuttaa nyt oman kehon aamulla treenaamaan kevyemmin, mm. uintiin ja sit myöhemmin ehkä hölkkään ja salitreeniinkin :) Saa nähä!

      Poista
  8. Joo, kyllä se aamu-urheilu taitaa olla sellainen asia, että toisille se vaan sopii ja toisille ei. Itse en oo koskaan innostunut tai pystynyt urheilemaan, jos ei oo energiaa saanut ensin. Ja toisaalta, jos pitäs nousta jo kuuden aikaan liikkeelle niin peilissä on sellainen näky, et on parempi nukkuu vielä vähän lisää :D Kai se herättäs tietysti, mut jotenkin epäilyttää, että sitten myös iskee se väsymys jossain välissä aamupäivää jo...Tiiä häntä, kun en ole kokeillu. Mutta täytyy sanoa, että tehokkaaksi elämä kyllä menisi jos treenaa aamuisinkin ja vielä illalla toisen treenin!:)

    Itelläkin kyllä ois liukuva työaika niin onnistuisihan se, mutta mutta... Koitetaan nyt ensin saada yksi tehokas ja optimaalinen treeni joka päivään (eli lepopäiviä myös). Eli jos ensin kokeilisi itse panostaa laatuun ja sitten vasta määrää. Ja siihen laatuun täältä blogista saa hyviä ajatuksia sulta + kommentoijilta, kiitoksia siis:)
    -Heikki


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihan totta, ei se sovi kaikille se aamutreeni. Mutta aina kannattaa välillä kokeilla, josko joku kevyt treeni sopisikin. Tähän vaikuttaa pitkälti se, koska menee nukkumaan, työn luonne ja omat asenteet. Väsymys iltapäivällä tai jopa aamupäivällä voi iskeä, jos on nukkunut liian vähän muutenkin yöllä ja jos treeni on liian kuormittava.

      Mutta totta, yhden laadukkaan treenin tekeminen on hyvä juttu. Joskus vain aikataulullisesti on parempi treenata aamulla, niin sitten siihen on syytä totutella, hih. :)

      Mut kiva, että oot löytänyt blogistani hyviä ajatuksia!

      Poista
  9. Tulipas ikävä vanhoja aamuisia vesijuoksutreenejä työkamujen kanssa kun tätä luin. Käytiin kahden työkaverin kanssa vesijuoksemassa ennenkuin jäin mammalomalle, ainakin kerran viikossa klo 6.00. Työt alkoi 7.30, hyvin ehti vetää sellasen 45min treenin ja pikameikin ennen töitä :)

    Nyt ei aamutreenit yksin oikeen nappaa kun olen kotona lasten kanssa. Mies menee jo seiskaan töihin, pitäs herätä kelloon (muutenkin nukutaan lasten vuoksi liian vähän ja huonosti) ja lähteä yksin lenkille. Ehkä sekin päivä vielä koittaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, teillähän on ollut aivan ihana tapa, vautsi :)! Toivottavasti sama meno jatkuu sun mammaloman jälkeenkin!

      Joo, tuo vaihe on varmasti sellainen, jolloin ei halua varmasti herätä aiemmin kelloon, kun muutenkin yöunet voi olla mitä on. Kyllä ne aamutreenit sullekin taas palautuu ohjelmaan, kun tuo elämänvaihe on ohi ja lapset on isompia ja omatoimisempia! :)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)